kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Biz de hayatı öğrendik
Hanım karakteri Türkan Şoray'ı o kadar etkilemiş ki bundan sonraki hayatında onun gibi mücadeleci olmaya karar vermiş. Ali Haydar ise Şener Şen'in rüyalarından çıkmamış

Milyonlarca kişinin tiryakisi olduğu İkinci bahar dizisi bu akşam ekranlara veda ediyor. Muhteşem bir veda bölümüyle bitecek olan dizinin yıldızları Türkan Şoray ve Şener Şen, dizinin 3 yıldır hayatlarına çok önemli katkıları olduğunu düşünüyorlar. Çok uyumlu bir ikili oluşturan Şoray ve Şen samimi itiraflarda bulundular.

* Üç yıldır, birbirinizle ilgili neler keşfettiniz?

* Türkan Şoray: Üç yıl, her gün birarada olduk. Dizinin bitmesine çok üzülüyorum. En büyük kazancım Şener Bey gibi bir dost tanımak. Dizi boyunca en büyük desteğim oldu. Moralsiz olduğum günler sette Şener Bey'in güler yüzünü görüyordum. Gözlerimizle anlaşıyorduk. O gün ne derdim varsa ona anlatıyordum. Gerçekten manen güç verdi bana. Saatler süren yoğun çalışmalarımızda bizi onun esprileri canlandırıyordu.

* Şener Şen: Türkan Hanım sahici bir star. 60'lı yıllardan beri 2001'e girdiğimiz dönemde bile hala zirvede olabilmesi, ilk dikkatimi çeken özelliği. O benden çok önce başladı mesleğe. Gerçi ben ondan yaşça fazlayım. Türkan Şoray'ın Türk insanı üstündeki etkisini yok saymamız mümkün değil. Bana rüya gibi geldi onunla çalışmak. Türkan Hanım'ın bizimle oynamayı kabul etmesi bizim için muhteşem bir olaydı.

KEŞKE HANIM GİBİ OLSAM
* Sürpriz bir özelliğini keşfetmediniz mi?

* ŞŞ: Hayır. Gerçek bir profesyonelle karşılaştım. Muhteşem titiz. Tabii Türkan Hanım'ın ilk anda algılanan bir izlenimi var. Kırılgan, kendine dönük. Tanımayan biri bu zarif insanın Hanım'ı oynamayı beceremeyeceğini düşünür. "Motor" dendiği anda bambaşka bir kişiliği çıkıyor. Olağanüstü bir oyuncu ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Üç yıldır rahatsız eden bir yanına rastlamadım. Son derece mutluyum bu ilişkiden.

* Hanım'la Türkan Şoray karakterleri arasında çatışan noktalar neler?

* TŞ: Ben daha içime kapanığım. Hanım daha dışa dönük, daha saldırgan, hakkını arayan biri. Ondan kendime dersler çıkardım. Hanım'dan mücadeleci olmayı öğrendim. Artık hayata Hanım'ın gözünden bakmaya çalışacağım. Hiçbir şeyden yılmıyor Hanım. Ben hemen küserim. En küçük bir olay bana kaçma duygusu verir. Hanım bunun tam tersi. Üstüne gidiyor olayların. Keşke Hanım gibi olabilsem.

ALİ HAYDAR'A BENZİYORUM
* Ali Haydar sizi nasıl etkiledi?

* ŞŞ: Ali Haydar'a hayatta başarılar diliyorum. Benim canlandırdığım karakterlerden etkilenmem söz konusu olmaz. Tabii Ali Haydar halk bilgesi gibi bir adam. Çok kendine özgü değerleri olan... Derinden derine benle de o yönden benzerlikler var.

* Canlandırdığınız karakter rüyanıza girdi mi?

* ŞŞ: Rüyamdan çıkmadı ki hiç! Hakikaten dizi çekmek zor. Bu arada bütün ilişkilerimizi askıya almışız. Başka hiçbir şey yapmamışız. Gece gündüz 24 saat çalışmışız. Gece ikide de eve gitseniz, yine bir saat ertesi günün tekstini ezberleyeceksiniz. Artık bir rüyaya girmediği mi kaldı? Hangisi gerçek, hangisi rüya karıştırdığımız anlar oldu. Gece gündüz Ali Haydar-Hanım, Ali Haydar-Hanım....

SOSYAL YAŞAMIMIZ YOKTU
* TŞ: Ben zaman zaman şöyle hissettim: Ben artık bu gerçek dünyada Hanım'ım. Çünkü sabah o kıyafeti üstünüze giyiyorsunuz, yatarken çıkarıyorsunuz. Sabah gözünüzü açıp yine onu giyiyorsunuz üzerinize. Yani başka hiçbir sosyal yaşamınız yok.

* ŞŞ: Bu arada yeni başlayan bir ilişkiniz olsa, bitti. Dizi boyunca bir ilişki yaşamaya vakit bulamadık. Daha doğrusu böyle bir hevesimiz olmadı. Zaten biz böyle yaşamaya alışmışız. Bir dizi ile mi bozulacağız?(Kahkahalar)

Kebapçıya aşık olabilirim

* Gerçek hayatta Ali Haydar tipinde birine, bir kepapçıya aşık olabilir miydiniz?

* TŞ: Olurum tabii. Mesleği hiç önemli değil. Önemli olan o insanın sağlam kişiliği.

* Aşık olursunuz da birlikte olabilir misiniz statü olarak?

* TŞ: Yani anlaşırsak olurum tabii.

* Ya siz Hanım gibi bir mezeciyle bir ilişki yaşayabilir misiniz?

* ŞŞ: Bu bir fantazi. Gerçekleşmeyecek bir şey. Herkes kendine uygun ortamlarda kendine uygun kişilerle karşılaşıyor. Devamlı mutfaklarda dolaşırsam tabii bir mezeciyle de karşılarım. Acaba Ali Haydar gibi biri var mı diye kenar mahalle kebapçılarını dolaşırsa, tabii Türkan'ın başına bir şey gelir. (Kahkahalar)

* Dizinin dışında neler paylaşıyorsunuz?

* TŞ: Bundan sonra paylaşacağız herhalde...

* ŞŞ: Her sabah ormana gidiyoruz! Atayım bari sansasyon olsun.

* TŞ: Tabii bundan sonra birbirimizi çok özleyeceğiz. Telefon açacağız...

* ŞŞ: Bu bir Türkan Şoray-Şener Şen dizisi değil. Dizinin bitmesi o kadar üzmedi bizi. Fakat ekipten ayrılmak üzdü. Bu kadar iş yaptım, ilk defa bu kadar yoğun duygular duydum. Ciddi söylüyorum. Türkan Hanım'ın özel yeri ayrı. Ama diğer bütün ekip, kameramanından set işçisine bütün o genç arkadaşlar, tuhaf bir beraberlik oluşturdu. Beni derinden etkileyen bir şey bu. Bu yoğun duyguları nasıl halledeceğiz? Ben onun derdindeyim.

* TŞ: Çok birbirimize alıştık. Birbirimizi görmeden nasıl geçecek günler?

* ŞŞ: Vesileler yaratacağız. Ben ekibi arada bir telefon edip toplamayı düşünüyorum zaman zaman.

Bir tahmin:

Dizi 20 yıl sonraki halleriyle bitecek

Şoray ve Şen dizinin sonunu bir türlü söylemeyince Nuriye Akman da bir tahmin yaptı

* Dizinin sonunu söylemeyecek misiniz bana?

* TŞ: Yok sürpriz...

* Neden dizide Hanım'la Ali Haydar'ın bir çocuğu yok?

* ŞŞ: Daha yeni evlendiler.

-Ben senarist olsaydım, onlara bir çocuk verirdim.

* TŞ: Neden?

* Madem ki son bölüm, dizinin hayalde devamını sağlar. İyilik, devamlılık motifi en iyi çocukla simgelenir. .

* ŞŞ: Dizi o kadar güzel bitiyor ki. Dizi devam etsin diyenlerin hepsi, seyrettikten sonra nasıl devam edecek diyecek.

* Ben senarist olsam ne yazardım acaba? Bir çocuk doğurturum Hanım'a. Sonra da dizi ne yaparsam devam etmez hale gelir diye düşünelim.. Atıyorum. 20 yıl sonraki hallerini gösteririm. Seyircinin psikolojisini doyururum....

Birbirimize aşık olsak söyleriz

* Bu dizide birbirinize aşık olduğunu söylüyorlar

* TŞ: (Gülüyor) Harika...

* ŞŞ: Her dizide çıkar böyle şeyler. Aşık olsak söyleriz. Niye? İkimiz de çok müsait durumdayız. (Kahkahalar)

* TŞ: Çok doğru.

* Öyleyse neden aşık olmadılar diye sorarlarsa?

* ŞŞ: Onlar da bir zahmet kendilerine başka işler bulsunlar. Biz seyirciye soruyor muyuz sen kime aşık oldun diye.

* Şener Bey, Türkan Hanım'ın karakterinde biriyle birliktelik zor mu gelir?

* TŞ: Ben niye zor olayım? Fazla da kolay gelir belki.

* ŞŞ: Tabii canım niye zor gelsin?

* Şener Bey'in karakterinde biriyle yaşamak nasıl gelirdi size?

* TŞ: İyi gelirdi. Ama başka anlamlara çıkarmasın kimse bu konuşmalardan...

* ŞŞ: Sonunda itiraf ettiler demesinler. Biz aşık olsak söyleriz, merak etmesinler.

* İlkeli insanların da kendi çizgilerinden saptıkları anlar, zaafları vardır, bunlarla onların gerçekliğini daha iyi kavrarız. Türkan'ın ve Şener'in çizgi dışına çıktıkları anlar var mı?

* ŞŞ: Valla benim çok sakin, yalnız bir yaşamım var. Kendimde eleştirdiğim taraf, karşı tarafa özen gösteririm ikili ilişkilerde. Ondan da aynı özeni beklerim. Fakat bu yanlış bir tavır. Geç anladım taşın sert olduğunu.

* Su insanı boğar, ateş yakarmış...

* ŞŞ: İnsan bu yaşa gelince anlarmış. Yani belli etmek lazım neden kırıldığınızı, neden üzüldüğünüzü. Kendimde gördüğüm en büyük eksiklik bu.

* TŞ: Benim de en kötü tarafım, konuşmamam. Suskunluk en kötü şeymiş kadın-erkek ilişkilerinde. Ben de yeni anlıyorum.

* TŞ: Hiç olmazsa bunu farkettik.

* ŞŞ: Epey geç oldu.

SON BÖLÜMÜ KAÇIRMAYIN
Perşembe akşamları tüm Türkiye'yi ekran başına bağlayan İkinci Bahar bu akşamki özel bölümüyle veda ediyor. 80 dakika sürecek olan bölümde sürpriz bir son bekliyor herkesi. Bu akşam atv ekranlarında saat 20.00'de izleyeceğimiz İkinci Bahar'ın, halkın tüm ısrarına rağmen devamı çekilmedi.

NURİYE AKMAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır