kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Devlete tek kuruş vergi borcumuz yok'
Gazetemizin 10 Ocak 2001 günkü sayısında yer alan "Ünlü Reklamcıya Vergi Davası" başlıklı habere, Art Artistik Reklamcılık ve Tanıtım Hizmetleri A.Ş'nin yönetim kurulu üyesi Alinur Velidedeoğlu'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

1. Reklamcılık sektöründe adı başarıyla anılan Art Artistik Reklamcılık ve Tanıtım Hizmetleri A.Ş. adlı müvekkil şirket, yıllarca vergi rekortmeni olmuş, sektörün önde gelen şirketleri arasında yer almaktadır. Şirketin devlete tek kuruş vergi borcu olmadığı gibi hiçbir şekilde vergi kaçakçılığı da yapmamıştır.

2. Reklamcılık sektöründe malzeme ve hizmet alımı ile buna dair kayıtların muhasebeleştirilmesi tamamen konunun uzmanı kişiler tarafından yerine getirilmektedir. Müvekkillerim ise şirketin Yönetim Kurulu üyeleri olmaları sabebi ile bu çalışmalara katılmaları mümkün değildir. Zaten bu konuda teknik bilgileri de bulunmamaktadır.

3. Vergi Denetmenleri tarafından hizmet ve mal alınan şirket kayıtlarının incelenmesi sonucu müvekkillerim durumdan haberdar olmuş ve derhal Vergi Dairesi'ne sekiz milyar lira fatura bedelleri ödenmiştir. Kaldı ki söz konusu faturaların alındığı Özbay Ticaret adlı firma bir prodüksiyon firmasıdır ve müvekkilimiz şirket işi gereği bu firmalarla çalışmak zorundadır. Şirket yetkilisi tarafından müvekkilimiz şirkete verilen söz konusu faturaların hizmet karşılığında düzenlendiği "noter" kanalı ile de beyan edilmiştir.

4. Müvekkil şirket her yıl trilyonlarca vergi ödenmektedir. Binlerce fatura muhasebeden geçmektedir. Ödenen vergilerin binde birini dahi tutmayan faturaların müvekkillerimiz tarafından vergi kaçırmak amacıyla kullanıldığını iddia etmek her şeyden önce mantık kurallarına aykırıdır.

Kısaca binlerce faturanın geçtiği şirketin muhasebe kayıtlarından müvekkillerimizin haberdar olabilmesi imkansızdır. Hizmet karşılığı fatura alınmıştır, bu faturayı veren firmanın vergi yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini araştırmak da olanaksızdır. Buna rağmen müvekkil şirket, fatura bedellerini Vergi Dairesi'ne ödemiş, dolayısıyla söz konusu faturalar nedeni ile devletin herhangi bir vergi kaybına uğratmamıştır.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır