kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
25 trilyon kül oldu
Kiğılı Ailesi'ne ait Hayat Kimya fabrikası yandı. Toplam zararın 25 trilyon lira olduğu açıklandı

Kiğılı Mağazalar Zinciri'nin sahibi, ANAP İstanbul İl ve Futbol Federasyonu eski Başkanı Abdullah Kiğılı'nın yeğeni Avni Kiğılı'nın İkitelli'deki "Hayat Kimya" fabrikası, önceki gece saat 22.00'de çıkan yangında kül oldu. Hülya Avşar'ın reklamlarında oynamasıyla tanınan Molped ve Molfiks markalı hijyenik ped ve çocuk bezlerinin üretiminin yapıldığı 15 bin metrekarelik 6 katlı fabrika, 1'inci katta bulunan kolay yanan hammaddelerin tutuşmasıyla birlikte bir anda alevler içinde kaldı.

SABOTAJ YOK
80 işçi, sık sık tekrarlanan yangın tatbikatında öğrendikleri gibi davranınca, panik yaşamadığı ve can kaybı olmadı. Alt katlardakiler acil çıkışlara, üst kattakiler de çatıya yöneldi. 12 dakika sonra gelen itfaiye, ara katlardaki ve çatıdaki 51 kişiyi asansörlü merdivenle kurtardı. 2'si ağır 9 kişi yaralandığı yangın 6 saat 45 dakikada kontrol altına alınabildi.

9 saatte tamamen söndürülebilen yangına itfaiye 39 koldan müdahale etti, 5 bin 700 ton su, 10 ton köpük sıktı. 25 trilyon liralık zarar meydana gelen fabrikanın 7.5 trilyonluk sigortası bulunduğu öğrenildi. Yangının kesin nedeni henüz belirlenemezken, İtfaiye Genel Müdürlüğü "Sabotaj şüphesi yok" açıklamasında bulundu.

Özer KILIÇ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır