kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tek bedene iki kimlik
Kahramanmaraş'ta 2000 yılının son günlerinde dünyaya gelen ve halen Adana'da tedavi altında tutulan siyam ikizlerine Sema ve Ayşe adı verildi

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Kırmakaya köyünde yaşayan Yunus-Hatice Tanrıkulu çiftinin 25 Aralık'ta dünyaya gelen siyam ikizlerinin Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi sürüyor. İkizlerin babası Yunus Tanrıkulu, önceki gün Kahramanmaraş Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne müracaatta bulunarak ikizlerine nüfus cüzdanı çıkarttırdı. Küçük kızlara, "Sema" ve "Ayşe" adlarıyla düzenlenmiş 2 nüfus cüzdanı verildi.

DURUMLARI İYİ
İkizler, Çocuk Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erbuğ Keskin ve Prof.Dr. Hasan Okur'un başkanlığındaki bir ekip tarafından takip ediliyor. İki kalp ve iki akciğeri olan karaciğerleri, sindirim sistemleri, idrar yolları ortak olan, tek kalçaları, tek çift bacakları olan ikizlerin, ameliyatla ayrılabilmeleri için 1 yaşına gelmeleri gerekiyor.

Prof.Dr. Erbuğ Keskin, siyam ikizlerinin sağlık durumlarının son derece iyi olduğunu, ağızdan beslendiğini söyledi. Dr. Keskin, "İkizlerimizi 24 saat takip ediyoruz. Kalp atışları normal. Beslenmeleri iyi. Sonuçlar olumlu seyredince, bizi bir yıl sonra yapılacak olan ayırma ameliyatının stresi sardı" dedi.

HERGÜN BİR ÇENTİK
Siyam ikizlerinin babası, kızlarını görebilmek için Kahramanmaraş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yol parası talebinde bulundu. Geçimini amelelik yaparak sağlayan Yunus Tanrıkulu, "Onları görmek istiyorum. Ama yol param bile yok" diye konuştu.

Temel ERENĞSırrıberk ARSLAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır