kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sabiha Gökçen havaalanını ilk fırsatta gezecek
Türkiye'nin ilk kadın pilotu Gökçen, adına yapılan havalimanını göremedi

İstanbul'a yapılan ikinci havalimanı Türkiye'nin ilk kadın pilotu, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen'in adını taşıyor. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın yapımının tamamlanmasından büyük mutluluk duyan Gökçen, henüz havalimanını göremedi. Ankara'da yaşayan ve yaklaşık 1.5 yıldır çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele eden 87 yaşındaki Sabiha Gökçen, bu nedenle adının verildiği havalimanını görme olanağı bulamadığını söylüyor. Gökçen, "Havacılığa gönül vermiş birisi olarak adımın bir havalimanına verilmesi inanılmaz güzel bir şey. Çok heyecanlanıyorum" diyor ve ekliyor

"İnşaat aşamasındayken görmüştüm. Ama bulduğum ilk fırsatta gideceğim. Gazetelerde fotoğraflarını gördüm. Çok modern donatılmış"

RUSYA'DA EĞİTİM ALDI
Bursa'da 1913 yılında dünyaya gelen Sahiba Gökçen, Atatürk'le, 1925 yılında Ulu Önder'in Bursa'yı ziyareti sırasında tanıştı. Atatürk, Gökçen'i o kadar sevmişti ki onu manevi kızı edindi. Ortaöğrenimini ise Üsküdar Amerikan Kız Koleji'nde yapan Gökçen, 1935'te Türk Hava Kurumu'nun Türk Kuşu Sivil Havacılık Okulu'na girdi. Ankara'da "yüksek planörlük" brövesi alan Gökçen, 6 erkek öğrenci ile birlikte Rusya'ya "yüksek planörcülük" eğitimi almak için gönderildi. 1936'da askeri okula girdi. Gökçen, Türk Hava Kurumu Türk Kuşu'nda 1938'den itibaren 17 yıl "başöğretmen"lik yaptı.

Tebernüş KİREÇCİ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır