kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
'Piyasada güven sorunu aşıldı'
Piyasalarda sarsılan güvenin yeniden oluşmaya başladığına dikkat çeken İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, "Ümitsizliğe kapılmamalıyız. Böyle sıkıntılar olabilir ama bunları aşacak deneyime sahibiz" dedi

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, piyasalarda sarsılan güvenin yeniden oluşmaya başladığını belirterek "Ümitsizliğe kapılmamak lazım. Böyle sıkıntılar olacaktır ancak aşacak deneyime sahibiz" dedi. Özince, İş Tim'in hizmete başlama tarihinin bir sürpriz olarak tutulduğunu ancak baz istasyonların kuruluş işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Yılın ilk ihalesinde faizlerin beklendiği gibi oluştuğunu vurgulayan Özince, "Yaşadığımız dönem hem program uygulamalarını hem de dünya ekonomilerindeki durgunluğun etkisi ile sıkıntılı bir dönem. Sıkıntıyı, sadece dönemsel piyasa çalkantısını ile sınırlayabilecek durumda değiliz. Ümitsizliğe kapılmamak lazım. Bu tür çalkantılar kaçınılmazdır. Ancak, dengelerin süratle kurulacağı kanaatindeyim. Borç servisinde ciddi bir sıkıntı yaşanmış değil" diye konuştu.

Gelişmekte olan piyasalar içinde en yüksek faizi ödeyen ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Özince, "Hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için dış yatırımcıların bugünkü faizi beğenmemesi mümkün değil. Hele yerli yatırımcının fazla alternatifi yok. Bankalar açısından da Hazine kağıtlarından daha iyi aktif imkânı mevcut değil. Hazine, bu piyasanın en güçlü alıcısıdır. Çalkantı, fiyatlara yansımıştır. Güven sarsılması vardı, aşıldı. Hariçten gazel okumak kolay. Daha iyisini bilen varsa, yapsaydı" dedi.

İŞ TİM'DE SÜRPRİZ TARİH
Enflasyonun son yılların en düşük düzeyinde olmasını Türkiye'nin başarısı olarak yorumlayan Ersin Özince, enflasyonda alınan mesafenin ekonominin diğer alanlarına da yansıtılması gerektiğinin altını çizdi.

2000'in son döneminde yaşanan krizde bankacılık sektörünün de eksiklikleri olduğunu belirten Özince, sektör olarak daha fazla çaba sarfedilmesi gerektiğini söyledi.

İş Tim'in alt yapı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ersin Özince, 0 555 için çok sayıda baz istasyonu kurulduğunu kaydetti. Şirketin İtalyan genel müdürünün servis tarihini sürpriz olarak tuttuğunu vurgulayan Özince, şunları söyledi:

"Şu anda roaming anlaşmalarının tamamlanması bekliyoruz. Bu süreç gecikirse, büyük şehirlerden başlamak üzere hizmet verme önerisi gelirse değerlendiririz."

ERSİN ÖZİNCE NE DEDİ?
* YIlIn ilk ihalesinde faizler beklenen şekilde oldu.

* Borç servisinde ciddi sıkıntı görülmedi.

* Türkiye ergin gelişmiş piyasalar içinde en ciddi reel faizi ödüyor.

* Hazine, bu piyasaların en önemli alıcısıdır. Güven sarsılmıştı ama bu sorun aşıldı. Daha iyisini bilen varsa gelip sorunu çözseydi. Hariçten gazel okumak kolay.

* Enflasyonda, alınan mesafe, ekonominin diğer alanlarına da yansımalı.

* Geçen yıl banka sisteminde yaşanan sıkınıtıları önleyemedik. Sektör olarak daha çok çalışmamız lazım.

* Hiçbir sermaye savaşının içinde değiliz. Türkiye'nin sermaye birikimi ve üretimi için çalışıyoruz.

* 0 555 için çok sayıda baz istasyonu kuruldu.

* Önce büyük şehirlerden başlayarak hizmet verme önerisi var. Bu öneriyi değerlendiriyoruz.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır