kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
İhlas'ta hızlı U dönüşü
İhlas Holding, medyadan perakendeye, inşaattan finansa kadar birçok alanda yatırımları bulunan büyük bir grup.

Her dönem hareketli olan hisseleri Kasım'da yaşanan likidite krizi sonrasında Türkiye'deki birçok grup gibi sıkıntılar yaşıyordu. Bu nedenle özellikle otomotiv sektöründe çekilmeye başlamıştı. Grubun distrübütörlüğünü yaptüğı KİA'yı Anadolu Grubu'na devretti.

İhlas Grubu'nun içinde bulunduğu durum borsada grubunu hisseleri işlem gören İhlas Holding, İhlas Finans, İhlas Ev, İhlas GYO ve Kristal Kola hisselerini neredeyse nominal değerlerine kadar düşürdü. Grubun şemsiye şirketi İhlas Holding hisseleri Kasım ayında önceki güne kadar yüzde 78 değer kaybederek 13 bin liradan, 2.850 liraya kadar indi. İhlas Finans aynı dönemde, yüzde 78 düştü. Diğer hisselerin de akıbeti aynı oldu.

Dün ise süpriz bir hareketle İhlas Grubu hisselerini bir anda prim yapmaya başladı. İhlas Holding bir günde yüzde 19.3, İhlas Finans yüzde 19.5, İhlas GYO yüzde 19.5 değer kazandı. Biz de bu U dönüşünün nedenini merak ettik. Piyasada borsacılar İhlas hisselerine tam manasıyla kumar olarak bakılıyormuş. Grubun içinde bulunduğu likidite krizini aşması halinde bu fiyatların tabir yerindeyse 'maydonoz fiyatına hisse' olması nedeniyle süper kazançlar elde edilebileceği konuşuluyor. Faizlerdeki gerileme ve piyasadaki normale dönüş, İhlas'a olan ilgiyi artırmış.

BÜYÜK KUMAR
Ancak her şeye rağmen insanın aklına kötü şeyler de geliyor. Piyasada İhlas Grubu hisselerinin aşığı bir oyuncunun elindeki İhlas'lar insanı düşündürüyor. Bu hisselerin bir şekilde paraya çevirilmesi gerekir. Aksi taktirde ünlü oyuncu da likidite krizine girebilir. Tabii bunu kimse istemez!

İhlas'ta son durum böyle. Önümüzdeki günlerde şirketle ilgili yeni gelişmeler iyi ya da kötü açıklanacak. Ve borsadaki İhlas oyununda kazanan ve kaybedenler de bir bir ortaya çıkacak.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır