kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Ermeni tasarısına bir onay daha çıktı
Fransa Meclisi Dış ilişkiler Kurulu'nda dün sabah yapılan oylamada, sözde Ermeni soykırım tasarısını, bir çekimser oy dışında 72 parlamenter kabül etti. Kurul'da kabul edilen bu tasarı 18 Ocak günü Meclis Genel Kurulu'nda tartışıldıktan sonra oylamaya sunulacak. Gözlemciler, 12 yıldır askıda tutulan tasarının yasalaşmasına "kesin gözüyle" bakıyorlar. FransafSenatosu'nda,fgeçtiğimizfayfkabulfedilip Meclis'e gönderilen yasaftasarısında "Fransa,fErmeniler'infmaruzfkaldığıfsoykırımıfresmenftanır"fifadesi içeriyor.

Türkiye bu kez dersine iyi çalıştı
MECLİS ve Dışişleri Bakanlığı sözde Ermeni soykırım yasa tasarısının Fransız Meclisi'nde oylamasından önce lobi çalışmalarına bu kez iyi hazırlandı. 5 kişilik Meclis heyeti, daha önce görüşemediği Fransız milletvekilleri ve medya temsilcileriyle Paris'te görüştü. "Ermeni iddiaları ve tarihi gerçekler" kitabını onlara okuttu. Heyet başkanı Bülent Akarcalı, "Bu tasarıda seçim yatırımıdır. İnsan hakları iddiaları palavradır" dedi. Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Kamran İnan da 3 Ocak'ta Fransız meslektaşı François Loncle'ye bir mektup yazarak, ikili ilişkileri düşünmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye, tasarının yasalaşmaması için en önemli kozunu anayasa aykırılık gerekçesi üzerine oturtmayı hedefliyor.

Deli dana 2 kafa kopardı
Avrupa'yı saran BSE (deli dana) krizi Almanya'da iki bakanın istifasına yol açtı. Sağlık Bakanı Andrea Fischer ve TarımfBakanıfKarl-HeinzfFunke birer saat arayla istifa ettiler.

Almanya Sağlık Bakanı Andrea Fischer, ülkenin Deli Dana Hastalığı ile kavrulduğu bir sırada, "Bizim etlerimizde BSE virüsü olmaz" deyip sosis yemeğe kalkışınca istifa etmek sorunda kaldı. Fischer'in istifasına Alman sosislerinin güvenli olduğu yönündeki açıklamalarının halkta yarattığı tep


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır