kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aliyev "dört dörtlük" ajandı
Rusya lideri Putin, Azerbaycan lideri Aliyev'in KGB ajanı olduğu yıllardaki karnesini açıkladı. Aliyev'in casusluk notlarının hepsi "pekiyi"

Rusya lideri Vladimir Putin'in Azerbaycan'a yaptığı iki günlük tarihi gezide ilginç olaylar yaşandı. Başkent Bakü'deki Api Ahundov Devlet Üniversitesi'ndeki törende, Azeri Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Putin'e "fahri doktora" diplomasını takdim etti.

Bu jest karşısında da Putin sürpriz bir açıklamayı yaptı: Ben de Devlet Güvenlik Komitesi (KGB) Yüksek Okulu'nda aldığı başarılı eğitimin sonuçlarının yer aldığı karnenin kopyasını ona getirdim... Aliyev'in eski bir KGB ajanı olduğu bilinse de ajanlık döneminde karnesinin "pekiyi"lerle dolu olduğu ilk kez ortaya çıktı! Putin, Aliyev'in tüm puanlarının en yüksek puan, yani beş olduğunu söyledi.

MOSKOVA'YA GERİ DÖNDÜ
Aliyev'in davetlisi olarak Bakü'ye gelen Putin ayrıca Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun kısa sürede çözüleceğini ümit ettiğini söyledi. İki ülke arasındaki ticari anlaşmaların da önünü açan gezi sırasında Rus Lukoyıl şirketi ile Azeri Devlet Petrol Şirketi arasında 250 milyon dolar değerinde ve 25 yılı kapsayan bir anlaşma imzalandı. Putin dün Moskova'ya geri döndü.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır