kapat

11.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başkan sübyancı mı?
Brüksel Belediye Başkanı Thielemans'ın 1986-89 yılları arasında Türk ilkokul öğrencileriyle zorla cinsel ilişkiye girdiği ileri sürüldü

Belçika'nın başkenti Brüksel Belediye Başkanı Freddy Thielemans'a ağır suçlama... Brüksel Parlementosu milletvekili Albert M. Mahieu, göreve başlamak için Belçika Kralı Albert II'den onay bekleyen Thielemans'ı sübyancılıkla suçladı.

Milletvekili Mahieu, aralarında Thielemans'ın da bulunduğu bir sübyancı çetesinin 1986-1989 yılları arasında "Ecole des Eburons" isimli ilkokulda özellikle Türk ve Faslı çocuklara cinsel taciz ve tecavüzde bulunduklarını ileri sürerek dava açıyor. Belçika Kralı'na da bir mektup yazarak durumu bildirdiğini belirten Mahieu, bugün bir basın toplantısı düzenleyecek.

KONSOLOSLARI ÇAĞIRDI
Ecole des Eburons'da bale geceleri adı altında özel geceler düzenlendiğini ileri süren milletvekili Mahieu, "Bu gecelerde çocuklar Sosyalist Partili (PS) Thielemans ve arkadaşlarına sunuluyordu. Okul müdürü ve bazı öğretmenler de olayın içindeydi. Öğrenci velileri şikayetçi oldular. Ancak her şey hasır altı edildi" dedi.

SABAH'a özel demeç veren Mahieu, bugünkü basın toplantısına Türk ve Fas Büyükelçiliğini de davet ettiğini belirtti. Belediye Başkanı Thielemans hakkındaki iddialarını 2 bin sayfalık dosyada toplayan Mahieu bir de internet sitesi açtı. Fransızca olarak 550 sayfadan oluşan "www.injustice.be" adresindeki sitesiyle bugün 20'li yaşlarda olan tacize uğramış Türk gençlerine ulaşmayı amaçlayan Mahieu, "Gençler internet kullandıkları için bu yolla gençlere ulaşmaya çalışıyorum. Tacize uğrayan çocuklara ulaşabilirsem hemen dava açabileceğim" dedi.

Brüksel Parlamentosu'nun tek bağımsız milletvekili olan Albert Mahieu, 200 milyon franklık Assubel Sigorta yolsuzluğunu ortaya çıkarmış ve organ mafyasını çökertmişti. "Belçikalı Red Kit" olarak da tanınan Mahieu, "Böyle bir alçağın Brüksel'e Belediye Başkanı olması utanç vericidir" diye isyan etti.

Fikret AYDEMİR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır