kapat

CUMARTESİ EKİ
06.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Saten kadınlar için
Yoksa siz hâlâ ayıcıklı penye pijamalarınızla mı uyuyorsunuz? En iyisi onları toz bezi yapın. Şık bir şeyler alın ya da yalnızca size özel bir gecelik yaptırın

Kadınlar özetle ikiye ayrılıyorlar: 1.Penye kadınlar 2. Saten kadınlar
Bir numaralı kadınlar genellikle ayılı, tavşanlı penye gecelik görünce dayanamazlar. İki numarada yer alanlar ise dantelli, süslü, ipek veya saten gecelik giymeden uyuyamazlar.

Penye kadını olmanın işlevsel açıdan yararları var tabii. Penye terinizi çeker, sağlıklıdır ve kaymaz... Oysa saten veya ipek gecelik giyerek uyuyanlar sabah kalktıklarında geceliği boyunlarında bulurlar. Dahası var; yastık ve çarşafları da saten olup, saten gecelikle yatmaya kalkanların gece boyunca yatakta kayıp durduğu da bir gerçek!

Aslında derdimiz penyeye ve penye kadınlarına savaş açmak değil. Sadece gece uyurken bile şık olmak, kendini güzel hissetmek... Çocuk gibi şirin ve sevimli değil, kadın gibi çekici görünmek. Yalnız yatsanız bile!

HAZIRI DA VAR
İşte bu noktada 1999 yılından beri 'saten kadınlara' yardımcı olan biri var. Aida Butik'in sahibi Fatoş Sadıkoğlu, kişiye özel gecelik, sabahlık, pijama, lizöz, terlik hazırlıyor. Aida Butik, geleneksel yorgan ustalarının motiflediği parçaları sabahlık, bolero, kap olarak çeşitlendiriyor ve az bilinen bazı yöresel işleme tekniklerini geceliklerde, özel yapılmış dantel ve oyaları pijama, gecelik ve sabahlıklarda kullanıyor. Aida'da bir gecelik diktirmenin bedeli 15 milyon liradan başlıyor. "Yok ben dört parçalı, has ipekten bir takım isterim" derseniz 400 milyon lirayı gözden çıkarmalısınız. Evde bile farklı ve şık olmak isteyenler için telefonlarını verelim: 0212 351 69 37.

Gece şık olmak için özel bir şeyler diktirmek şart değil tabii ki. Yıllardır farklı modeller üreten markalar var.

* Marks&Spencer: Klasik İngiliz zerafetini gecelik, pijama ve sabahlıklara da yansıtan Marks&Spencer'ın aynı zamanda çok seksi modelleri de var. Üstelik rengarenk. Kimi dantelli, kimi akıp giden saten veya çok özel dokunmuş viskoz. Uzun saten gecelikler 20 milyon lira, geceliğin takımı, uzun sabahlık ise 33 milyon 500 bin lira.

* Ayyıldız: İç çamaşırı ve mayo konusunda usta olan Ayyıldız gerek ithal ettiği gerek ürettiği markalarla göz dolduruyor. Desenli, saten gecelik ve pijamalarına bir göz atın.

* Kom ve Arnetta: Bu iki markanın çizgileri birbirlerine çok benziyor. Genellikle düz saten modeller üreten markaların şeker pembesi, gece mavisi, bordo ve kemik rengi gibi renkleri çok satılıyor.

Sibel Arna


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır