kapat

Pazar Eki
24.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tetiği çekmek o kadar kolay mı?
İşgal döneminde nice polis bu topraklar için can vermişti.

Kuvayi Milliye ile işbirliği yapan emniyet mensupları sadece İstanbul'da Arapyan Hanı, Kroker Oteli bodrumunda ya da Bekirağa Bölüğü mahzenlerinde değil, Anadolu'da başta İzmir olmak üzere işgal kuvvetleri kışlalarında da işkencelerden geçirilmişti.

İçlerinde Milli Mücadele saflarında yer alan ve milli servislerin kurulmasına öncülük ve başkanlık eden çok sayıda polis vardı. Tıpkı işbirlikçi hainlerin oluşu gibi.

İstanbul kadrosundan 2082 sicil numaralı polis İbrahim oğlu İsmail Hakkı Bey Osmanlı'nın gizli servisi Teşkilat-ı Mahsusa tarafından gönderildiği Irak Cephesinde can vermişti.

Edirneli polis memuru Hürrem Bey 13.3.1913'te Balkan Savaşı sırasında Edirne'nin işgalinde Bulgar askerleri tarafından şehit edilmişti. Sirkeci'de Yunan askerleri tarafından devriye görevi yaparken tabanca ile kurşunlanıp, şehit edilen 640 sicil numaralı Yusuf oğlu Hüsnü can verdiğinde geride iki yavru bırakmıştı. (1.3.1919)

Polis Osman Nuri Bey'i Keşan'daki görev yerine giderken pusu kurarak şehit edenler Karabıyık adlı Rum çetesiydi. (23.3.1919)

Fahrettin, İhsan, Yahya, Hüseyin ve Hamza gibi polislerimizi de işgal kuvvetleri şehit etmişti.

Onlar, başkalarının yaşaması için ölümü göze alabilecek kadar görevlerine sadıktılar. Ve eski Kırıkkale'ye mermi sürerken bile boşa atmamayı düşünmek zorundaydılar. Çünkü kurşunları sayılı ve üzerlerine kayıtlı demirbaştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır