kapat

Pazar Eki
24.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İngiliz Tarantino'dan Osmanlı tarihi filmi
İki gün önce Madonna ile evlenen yönetmen Guy Ritchie'nin yeni filmi tarihi. Konusu da 'biz'; yani 16. yüzyılda İslam ve Hıristiyan dünyası arasındaki savaşlar

Nereden nereye. Bundan iki yıl önce, Guy Ritchie ilk filmi "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" için bir tanecik bile dağıtımcı firma bulamamıştı. Dağıtımcıların hiçbiri filmin başarı sağlayacağını düşünmemiş, o nedenle riske girmeyi göze alamamışlardı. Ancak ne enteresandır ki film video olarak çok tutmuş ve tam 16 milyon dolarlık gelir getirmişti. Üstelik film, 2 milyon dolara, yani Hollywood filmleriyle kıyaslanınca çerez parasına çekilmiş bir filmdi. Şimdi ise Guy Ritchie için övgü düzmeyen tek bir eleştirmen, onu geleceğin yönetmeni olarak görmeyen tek bir yapımcı yok. Üstelik de tüm bunlar sinema perdesini doğru dürüst göremeyen ilk filmi sayesinde oldu.

"Lock, Stock and Two Smoking Barrels" filmi sinema perdesini görmedi ama girmesi gereken evlerin hepsine de girdi. Bu mühim evlerden biri Tom Cruise'un eviydi. Tom Cruise filmi çok etkileyici ve sarsıcı bulduğunu söylüyor. Cruise'un ettiği bir çift laf Guy Ritchie için hayatının en önemli yorumu oluyor. Çünkü sırf Cruise dedi diye Amerikan film dağıtımcıları "Snatch" için anlaşma imzalıyor.

Guy Ritchie'nin çekmeyi planladığı yeni filminin konusu ise hakikaten çok acayip. "İngiliz Tarantino'su" Guy Ritchie, stilini hiç bozmadan bir tarih filmi çekecek. Film 16. yüzyılda geçecek. Konusu da Hiristiyanlık alemi İslam alemine karşı! Yani tam da bizim Kanuni'nin dönemi. Guy Ritchie "bol kanlı bir film olacak" diyor. Filmin ne ismi ne de oyuncuları henüz belli. Bilinen tek şey Tarantinovari çekilmiş ilk tarihi film olacağı.

Ancak Guy Ritchie'nin filmine daha çok var. Çünkü karı koca, işleri sıraya koymuşlar ve bu yüzden önce Madonna'nın yeni albümünün çıkması gerekiyor; Ritchie'nin yeni bir film yapması için. Peki Guy Ritchie yeni filmlerinde Madonna'yı oynatmayı düşünüyor mu dersiniz? "Çok isterdim. Ben Madonna'nın iyi yönetildiği takdirde iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum." Ne diyelim. Aşkın gözü hakikaten körmüş...

Guy bana da rol versene
Guy Ritchie'nin tek hayranı Tom Cruise değil. Brad Pitt de onun filmlerini evinde izleyenlerdendi. Normal koşullarda 20 milyon dolardan aşağısına parmağını bile kıpırdatmayan yakışıklı oyuncu Brad Pitt, bizzat Guy Ritchie'yi arayıp "Yeni bir projen varsa, bana da bir rol ayarlasana" demiş. Deyiş o deyiş.

10 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen "Snatch"den Brad Pitt neredeyse hiç para almadı. Para almadığı gibi tüm lükslerinden de vazgeçti. Yeri geldiğinde mütevazı bir karavanda yatıp kalktı, yeri geldiğinde ekibe çay demledi. Özellikle boks maçı finali sahneleri çekilirken, saatlerce buz gibi suya girip çıkmak zorunda kaldı. Brad Pitt'e göre Guy Ritchie yeni akımın öncüsü. "Snatch"in sadece bir başlangıç olduğunu, Ritchie'nin 'çok acayip' filmlerle bütün film endüstrisini sarsacağını düşünüyor. En büyük isteği ise Ritchie'nin başka bir filminde daha oynamak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır