kapat

27.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Liderlerden iyi dilekler
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bayram ve yeni yıl mesajında, "İnsan insanın kurdudur" özdeyişinin doğru olmadığını söylerken, Başbakan Ecevit de affı hatırlattı

Liderler, Ramazan Bayramı ve yeni yıl mesajı yayınladılar. Cumhurbaşkanı Sezer, laikliğin din özgürlüğünün de güvencesi olduğunu vurgularken, "İnsan insanın kurdudur" özdeyişinin doğru olmadığını hatırlattı. Başbakan Bülent Ecevit, vatandaşın af sevinci hatırlatırken, koalisyon ortakları Devlet Bahçeli "Büyük, çevresinde etkin ve söz sahibi bir Türkiye"nin herkesin ortak hedefi olduğunu" söylerken, Mesut Yılmaz da, reform isteğini dile getirdi. Genelkurmay Başkanı orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ise vatanı canları pahasına korumaya devam edeceklerini bildirdi. İşte masajlar:

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer:

Kırgınlıkları unutturan ve insanları sevgiye, saygıya, hoşgörüye çağıran bu günlerde, en büyük dileğimiz, ülkemizin, istikrar, huzur, barış ve gönence kavuşarak, gelişme ve kalkınmasını sürdürmesidir. Güzel ülkemizde hoşgörü içinde ve kardeşçe yaşamalıyız. 'İnsan insanın kurdudur' özdeyişinin doğru olmadığını ortaya koyabilmek için çaba göstermeliyiz.

Başbakan Bülent Ecevit:
Sevgili yurttaşlarımızın, yurtdışındaki ve Kıbrıs'taki kardeşlerimizin, başka ülkelerdeki soydaşlarımızın ve bütün dünyadaki müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlarım. Ramazan Bayramı, ulusal birliğimizin ve toplumsal dayanışma ve huzurunun simgesidir. Tüm insanlığa hakça bir düzenin ve barışın yolunu gösteren İslam dini, gerçek değerine laik Cumhuriyetimizle ulaşmıştır. Bu bayramda, aynı zamanda aftan yararlanan onbinlerce yurttaşımız, ailelerine ve dostlarına kavuşmanın mutluluğunu duymaktadır. Ramazan Bayramı vesilesiyle tüm dindaşlarımıza mutluluklar, esenlikler dilerim, sevgiler, saygılar sunarım.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu:

TSK, Yüce Türk halkıyla birlikte akla, bilime ve mantığa dayanan ve özünde en mükemmel değerleri toplayan dinimizin müstesna günlerinden olan Ramazan Bayramını ve yeni yüzyılın ilk yılını huzur ve güven ortamı içinde kutlamanın mutluluğunu yaşamaktadır.

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli:
Türkiye'de yaşayan herkesin ortak hedefleri vardır. Hepimizin arzusu büyük, çevresinde etkin ve söz sahibi bir Türkiye'nin gerçekleştirilmesidir. 21. yüzyılın önümüzde koyduğu temel çerçeve olan, daha iyi işleyen devlet, daha mutlu bir millet, güçlü bir demokrasi ve gelişen bir ekonomi hedeflerini gerçekleştirmek azim ve kararlılığındayız. Bu düşüncelerle yüce milletimizin, Kıbrıs'taki soydaşlarımızın, Türk dünyasının ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyor,bayramın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz:
Türkiye kendi kendi gölgesinden ürken bir ülke değildir olamaz. Kendi vatandaşından korkan, kendi insanına güvenmeyen, kendi toplumunun tümüne veya bir bölümüne karşı cephe alan bir devlet yapısı ile Türkiye'yi 21. yüzyıldaki hedeflerine ulaştıramayız. Cesur ve dirayetli olmalı, çok çalışmalıyız. Dünya üzerinde ayakta kalmanın, güçlenmenin, söz sahibi olmanın, zenginleşmenin, geleceği güvence altına almanın yolu budur."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır