kapat

27.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nerede o bayramlar
Şov dünyasının ünlüleri de eski bayramları özlüyor. Onlar için bayram çalışmak demek. Ama çocukluk günlerine dönünce bambaşka duygularla doluyorlar. şte ünlülerin ağzından unutulmaz anılar...

Yaşı 30'un üzerinde olanlar İbo'nun 80'li yılların başında hit olan şarkısında olduğu gibi "Benim balonlarım vardı. Onları kimler aldı? Nerede o eski bayramlar" diyor. Ya da çoğumuzu gözyaşlarına boğan şeker reklamında olduğu gibi bayramların ne anlama geldiği konusunda tam bir kuşak çatışması yaşanıyor. Eski bayramlar büyüklerin ziyaret edilmesi, el öpülüp harçlık alınması, evlerde şenlik boyutunda gerçekleşen bayram hazırlıkları, küslerin barışması gibi anlamlar içeriyordu. Şekil değiştiren bayramlar artık tatille eş anlamlı. Şimdilerde bayram demek iç turizmin canlanması, trafikte ölümlü kazaların artması anlamına geliyor..

Ünlüler dünyası için ise bayram yalnızca çalışmayı çağrıştırıyor. Pek çok sanatçı tatil beldelerinde veya gece kulüplerinde sahneye çıkarak hayranlarıyla buluşup eğlence piyasasına hizmet ediyor. Peki bugünün ünlüleri çocukluklarında bayramları nasıl yaşıyorlardı?..

EMEL SAYIN
Annem, ben ve 3 kardeşime elbiseler dikerdi. Hemen giymek için uyuyamazdık. büyüklerimizi ziyarete giderdik. Lunaparka gider, bisiklete binerdik...

MUAZZEZ ERSOY
Çocukluğumun bayramları samimi idi, dostluğun pekiştiği günlerdi. Kapı kapı gezip harçlık alırdık. Keten helvalar, karamelalar, nane limonlar alırdık...

SEZEN AKSU
Haftalar önce heyecan başlardı. Temizliğin bile heyecanı vardı. Arife gününü asla unutmam. El öper harçlık alırdık. Artık böyle tatlaryok. Şimdi tatil yapıyorlar.

LEVENT KIRCA
Aynı duygular yok. 200 yıl önceki bayramla 50 sene önceki arasında çok büyük farklar yoktur. Hislerimi babam da dedem de çocukkenhissetmiş. Çocuğum ise farklı.

TÜRKAN ŞORAY
Çocuklarımızla biz farklı hissediyoruz. Bizim için bayramlığa sahip olmak çok önemliydi. Şimdi bu duyguları yaşayanlar belki hala vardır. Ancak eskilerin coşkusu yok.

TARKAN
Sokağa çıkmazdım. Bayramlıklarım kirlensin istemezdim. Ailemle birlikte gelen misafirleri karşılardım,. İkinci ve üçüncü günü ise anne ve babamlaziyarete giderdik.

TARIK AKAN
Kuşaklar arasında büyük fark var. Şimdi bayram Uludağ'da kayak anlamına geliyor. Bir de trafik kazalarında ölenleri duydukça bayram bana zehir oluyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır