kapat

27.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Biletler kapış kapış
Milli Piyango'nun bastırdığı 24.1 milyon biletin tamamı satıldı. Satıştan 42 trilyon hasılat elde edildi. Bu paranın 25 trilyonu ikramiye olarak dağıtılacak

Milyonlarca vatandaşın trilyoner olma hayali Milli Piyango'nun yüzünü güldürdü. Milli Piyango Genel Müdürü İlham Küsmenoğlu, sayısal loto uygulamasından sonra eski cazibesini yitiren piyangonun yılbaşında olağanüstü ilgi gördüğünü söyledi. "Satışlar beklediğimizden iyi gitti. Biletlerin tamamı tükendi" diyen Küsmenoğlu, şu bilgileri verdi: "Milli Piyango İdaresi, yaklaşık 8 bin civarında bayisine, iade yapılmayacağı şartıyla bilet sattı. 500 bin tam bilet, 2 milyon 400 bin yarım bilet ve 21 milyon 200 bin adet çeyrek bilet bastırıldı. 24 milyon 100 bin biletin tamamı bizim açımızdan satılmış kabul ediliyor. Toplam hasılat 42 trilyon liraya ulaşacak. Bu tutarın 25 trilyon lirası ikramiye olarak dağıtılacak."

3 trilyonla ne yapıabilir?
Yılbaşı çekişilişindeki 3 trilyon liralık büyük ikramiye, 1 yıl vadeli faize yatırılması halinde günlük 3 milyar lira, aylık 90 milyar lira faiz getirecek. Büyük ikramiye ile tanesi 50 milyar liradan 60 daire, tanesi 30 milyar liradan 100 tane Mercedes alınması mümkün.

Piyango nostaljisi
Milli Piyango İdaresi, milyonluk ikramiyeyi ilk kez 1932 yılında verdi. 1932'de 1 milyon lira olan büyük ikramiye, 1985 yılında 1 milyar lira, 1999 yılında ise 1 trilyon lira oldu. Son 10 yıl içinde büyük ikramiye, 8 kez çeyrek bilete, 1'er kez de yarım ve tam bilete isabet etti.

1990-1999 döneminde İstanbul'da bilet alan 9 kişi, Ankara'da bilet alan 8 kişi, Adana'da bilet alan 4 kişi, İzmir, Bursa, Trabzon, Manisa, Antalya ve Mersin'de bilet alan 2'şer kişi, Bursa ve Edirne'de bilet alan 1'er kişi büyük ikramiyeye ortak oldu.

500 milyarın sahibi aranıyor
Pekçok kimsenin uykularının kaçtığı ve 3 Trilyon'un hayalini kurduğu şu günlerde Milli Piyango'dan 500 Milyar kazanmasına rağmen bu parayı almayı unutanlar da var.Geçen yıl tam 1 Trilyon 93 Milyar 695 Milyon liralık ikramiyenin alınmadığını belirten Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İlham Küsmenoğlu, 19 Ekim 2000 tarihinde yapılan çekilişinde 500 Milyar lira kazanan talihlinin 2.5 aydır Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne başvurmadığını söyledi. Kıbrıs'da satılan ve unutulan 500 milyarlık biletin numarası '034256'.

Milletvekilleri de trilyon peşinde...
Milli Piyango'nun 3 trilyon liralık yılbaşı çekilişi milletve- killerini de heyecanlandırdı. DYP'li Turhan Güven, her zaman bilet aldığı bayiye yüzlük çeyrek seri bilet ayırttı. DYP'li! Oğuz Tezmen ise 4 kişilik ailesi için, 4 tam, 4 yarım, 4 de çeyrek aldı. DSP'li Cahit Savaş Yazıcı, Sayısal Loto oynama alışkanlığını sürdürürken, yılbaşı çekilişi için 10'luk seri bilet almayı tercih etti. DSP'li Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı ise, şans oyunlarına inanmamasına rağmen, bilet alacağını söyledi. Bugüne kadar hiç bilet almayan FP'li Abdulkadir Aksu ise, ortaklık teklifimizi de kabul ederek, "Bir tam al, yarısının parasını vereyim " diyerek, alışkanlığını bozdu. Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar ise, başka bir şansları olmadığını belirterek, tek bir bilet alacağını söyledi. DYP'li Halit Dağlı da bir bilet ile yetinecek milletvekilleri arasında yer aldı. FP'li Abdullah Gül ise, alışkanlığını bozmayacağını ve bilet almayacağını ifade etti. ANAP'lı Mehmek Keçeciler de bilet almıyor.

Taki DOĞAN-Alper URUŞ - Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır