kapat

27.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İpekçiler Ağca'yı affetmiyor
İpekçi Ailesi'nin avukatı, Ağca'nın Af Yasası'ndan yararlanmaması için Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu

Şartlı Salıverme Yasası'nın gündeme gelmesinin ardından gazeteci Abdi İpekçi'nin ailesi Mehmet Ali Ağca'nın tahliye olmaması için kolları sıvadı. İpekçi Ailesi'nin avukatı Turgut Kazan, Ağca'nın "Af Yasası"ndan yararlanmasını engellemek için Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

HAYATI FİLM OLUYOR
Diğer yandan İtalyan RAI kanalı Ağca'nın hayatını beyaz perdeye aktarabilmek için hazırlıklara başladı. Kanal, araştırma yapması için 3 kişiden oluşan ekibini Ağca'nın memleketi Malatya'ya gönderdi.

Ekip, Ağca'nın doğduğu 2 odalı kerpiç evi ve yaşadığı ortamı en ince ayrıntısına kadar incelemeye aldı. Ağca'nın ilkokuldan, köy minibüsü muavinliğine, İpekçi suikastinden, Papa suikastine ve "Mesih"liğe uzanan öyküsü için araştırma yapan ekip, Ağca'yı tanıyanlarla konuştu. Ekip üyeleri, İtalya ve Türkiye'de Mart 2001'de çekimlerine başlanılması plananlanan filmde hangi oyuncuların rol alacağının henüz belli olmadığı belirtti.

MALATYA ÖZLEMİ
Hayatının beyaz perdeye aktarılmasından son derece mutlu olan Ağca ise tahliye olur olmaz memleketine gideceğini söyledi. En son 1978 yılında gittiği Malatya'yı 22 yıldır görmediğini ve kentteki değişimi çok merak ettiğini ifade eden Ağca, yakınlarına, "Doğduğum köyü tam 45 dini bayramdır görmüyorum. Malatya burnumda tütüyor. Tahliye olduktan sonra şöyle bir İstanbul turu yapacağım ve ardından Malatya'ya gideceğim" dedi.

Tebernüş KİREÇÇİ-Sırrıberk ASLAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır