kapat

27.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
İş dünyası önlem istedi
İş dünyası temsilcileri, 2001 yılında ekonomik programın devamı ile yabancı sermaye ve AB konularında önlem alınmasını istiyor

2001 yılıyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan iş dünyası, bazı önlemlerin alınması ve AB için önemli adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Okan Oğuz, mevcut koşulların devamı halinde 2001 yılı için öngörülen 31 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılması bir yana, 2000 yılı rakamlarına ulaşmanın bile bir başarı olacağını bildirdi. Okan Oğuz, yaptığı değerlendirmede, dış ticarette 2000 yılının dengenin daha da bozulduğu bir dönem olarak yaşandığını vurguladı. Bu yıl ithalatın 50 milyar dolar sınırını aşması ve ihracatın da 27-27.5 milyar dolar arasında kalacağının öngörüldüğünü belirten Oğuz, rakamların bu şekilde gerçekleşmesi halinde ihracatın ithalatı karşılama oranının 1996 yılı ile birlikte 1980 sonrasındaki en düşük düzeye inmiş olacağını savundu.

Yabancı Sermaye Derneği Genel Sekreteri Abdurrahman Arıman da, bu yıl yabancı sermaye girişinde ufak da olsa bir kıpırdanma yaşandığına işaret ederek, ilk 9 ayda 1.1 milyar dolar civarında gerçekleşen sermaye girişinin yılsonunda 1.5 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

AB'DE SOMUT ADIM
İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş de Türkiye'nin AB ile ilişkilerini yapıcı biçimde yürütmesiyle daha rahat dış kaynak bulabileceğini söyledi. Eriş, "(AB 2010'a kadar Türkiye`nin üyeliğini öngörmüyor, biz de bu işi ağırdan alalım) demek, tipik Türk umursamazlığına bir kılıftır, başka birşey değildir" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır