kapat

27.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Noel'de diri diri yandılar
Çin'de bir iş merkezinde çıkan yangında, Noel partisine katılan yüzlerce genç, yangın çıkışları kapalı olan binada, alevlerin arasında yanarak can verdi

Çin'in orta kesimindeki Henan eyaletinde yer alan tarihi Luoyang şehrinde bir iş merkezinde çıkan yangında , çoğunluğunu binadaki diskotekte bulunan gençlerin oluşturduğu 309 kişi öldü. 10 kişi de yaralandı. Yeni Çin haber ajansının bildirdiğine göre yangın yerel saatle önceki akşam 21.45'te başladı. Binanın giriş katındaki süpermarketteki onarım çalışmaları sırasında başlayan yangın hızla üst katlara yayıldı.

Binanın 2'nci ve 3'üncü katındaki imalathanelerde çalışan işçilerle, 4'üncü kattaki diskotekte Noel partisine katılan 200 genç bir anda alevler içinde kaldı. Diskotekteki gürültülü müzik yüzünden içerdekiler uzun süre yangının farkına varmadılar. Olanları anladıklarında ise iş işten geçmişti.

ACİL ÇIKIŞ KAPILARI KAPALIYDI
Yangın merdivenlerine ve kapılara yönelen insanlar acı bir sürprizle karşılaştı. Binadaki merdivenler ve acil çıkış kapıları paketlerle tıka basa doluydu ve kaçmak imkansızdı. Yangın, merdivenleri ise kapalıydı. Mahsur kalan yüzlerce kişinin birçoğu dumandan boğularak can verdi. Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu üç saat sonra kontrol altına alınabildi. Çin'de 1994 yılında bir diskotekte çıkan yangında da acil çıkış kapılarının zincirli olmasından dolayı 233 kişi hayatını kaybetmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır