kapat

CUMARTESİ EKİ
23.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Standart olgun erkek-genç kız aşkı
İflah olmaz romantikler için biçilmiş kaftan New York'ta Bir Sonbahar, 'güzel' iki oyuncusuyla aşk filmlerine bir çentik daha atmanın ötesine geçemiyor. O kadar 'aynı' ki, bir Autumn Leaves anonslayan Sezen Cumhur eksik!

Erkek 48'indedir (aslında 50 küsur gösterir), kadın 20'lerinde... Erkek New York'ta ünlü bir restoranın şefidir, çook görmüş geçirmiş, elinden çok kadın geçmiştir. Kadın ise seksi evet, ama aşkı henüz tanımamıştır. Tanımak için de çok vakti yoktur: ölümcül bir hastalık nedeniyle ömrü iyice azalmıştır.

Bu baş kişiler, çevrelerindeki asorti yan kişilerle birlikte ve inanılmaz bir N.Y. sonbaharı dekoru önünde, bir kadının yazıp bir başka kadının yönettiği bir hikâyeyi yaşarlar. Doğanın en güzel renkleri birbirine karışmıştır, sürekli yapraklar düşmektedir. Sanki tek eksiklik, "Autumn Leaves"i abartılı sözlerle sunan bir Sezen Cumhur Önal'dır!..

İMPARATORİÇE'DEN SEVGİLERLE
"Son İmparator"un bize tanıttığı güzel Çinli oyuncu Joan Chen, sonra yönetmenliğe merak sardı ve Batı'da ilk kez 1998 Berlin şenliğinde gösterilen "Xiu Xiu - Aşağılanmış Kız"la büyük bir çıkış yaptı. Irklar konusunda kompleks taşımayan ve her ulustan yeteneğe kapılarını kolayca açan Hollywood da, bu filmle, Ang Lee'den sonra bir başka Çinli'ye de yönetmenlik şansını sunuyor.

"New York'ta Bir Sonbahar" özenle çekilmiş, estetik açıdan kusursuz bir film. Richard Gere artık yaşlanma belirtileri veriyor (doğanın kanunu!), Winona Ryder ise artık büyümüş ve olgun bir aktris olarak göz dolduruyor. Yan oyuncular iyi, kimi diyaloglar da çok şirin.

Ama tüm bunların müthiş bir "deja vu - daha önce görülmüş" duygusu içerdiğini ve filmin romantik aşk filmi türüne hiçbir yenilik getirmediğini yadsımak da mümkün mü? Ancak iflah olmaz romantikler için...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır