kapat

CUMARTESİ EKİ
23.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Pazara gidelim, hediye alalım
"Yılbaşında ona ne alsam" krizleri 15 dakika aralıklarla geliyorsa doğum yakındır. Artık bir an önce alışverişe çıkın

KÜÇÜK VE SEVİMLİ
Küçük ve sevimli hediyeler almak istiyorsanız size çok renkli bir önerimiz var. Renkli ve hayvanlı terlikler... Üç tane marka alternatifiniz var. 1. Twigy: Büyüleyici dokularıyla doğanın en çarpıcı hayvanlarından olan ve yılın modasına damgasını vuran leopar ve zebralar, Twigy kış koleksiyonuna da esin kaynağı... Fiyatları 13 milyon lira... 2. Defonseca: Çizgi film kahramanlarını ayaklarınıza taşıyan Defonseca Simpson karakterlerine geniş yer vermiş. 3. Rox: Ayıcıklı ve köpekçikli olmak üzere iki tane kolları oynayan terlik modeli var. Ama renk seçeneği çok fazla...

PRATİK
En son onun evinde kaldığınızda banyo yapmış ama saçlarınızı kurutamamıştınız değil mi? Nedense o kendisine bir türlü saç kurutma makinesi almıyor. O halde ona bir saç kurutma makinesi almanın tam zamanı... BaByliss Prestige Saç Kurutma Makinesi'nin iki hız, üç ısı ayarı bulunuyor. Fransız marka BaByliss Saç Kurutma Makinesi, Delsey makyaj çantası hediyeli... Kampanya fiyatı 27 milyon 450 bin lira. (Peşin fiyatına üç taksit.)

Eğer hediye alacağınız insan 'mutfağı sevengiller'dense o zaman küçük ev aletlerinden şaşmayın. Moulinex'in rengârenk ev aletleri tam ona göre. Ürünlerin fiyatları şöyle: El süpürgeleri 38 milyon 100 bin lira, buharlı ütü 159 milyon 600 bin lira, el blender'leri 18 milyon 300 bin ile 31 milyon 500 bin lira arasında değişiyor.

Yılbaşı gecesinde bir davete gideceksiniz, evsahibi de yemek hazırlıyor. Peki giderken ne götüreceksiniz? Johnnie Walker yılbaşına özel şık paketler hazırlamış. Johnnie Walker Black Label 21 milyon 500 bin liradan, Red Label ise ikili paketinde 22 milyon 950 bin lira. Uymadı, Miller biranın yılbaşı için hazırladığı şişelerden alın.

Otel hediyeleri her zaman pek bir havalı olur. İstanbul'un pastanesi en ünlü oteli The Marmara yeni yıl için çok güzel hediyeler hazırladı. Geleneksel Cafe Marmara kalitesi, lezzet ve şıklığını taşıyan; alkollü içecekler, çikolatalar ve yılbaşı sepetleri şık ambalajları ile göz kamaştırıyor.

En klasik ve makbul hediyelerden biri şüphesiz saattir. Dünya markası Guess yılbaşına özel bir model üretti. İsmi Jelly. Yeni saat serisinin 20 ayrı renk ve modeli var. Jelly'ler genç, seksi ve maceracı olarak tanımlanıyor.

AKLI YOLDA OLANLARA
Yıllardır sessiz sedasız deri üreten ve satan Desa'da bu yıl hem kadınlara hem de erkeklere göre bol hediye seçeneği var. Deri konfeksiyon, çanta, ayakkabı, valiz, evrak çantası, bond çanta, seyahat seti, kemer, cüzdan, ajanda, anahtarlık... Cüzdanlar ortalama 20 milyon lira. Çantalar ise 20 milyon ile 80 milyon lira arasında değişiyor.

Yılbaşında seyahat çantası hediye edilir mi? Edilirse "bir süre görüşmeyelim hadi git senden sıkıldım" anlamına gelir mi bilinmez ama Samsonite yılbaşı için fiyatlarını yüzde 25 indirdi. Çanta, valiz ve seyahat setlerinde tüm dünyada kalitenin simgesi olan Samsonite'e bir göz atmakta yarar var.

TEKNO
Malum iletişim çağındayız. En yakın arkadaşınıza hediye almak için danıştığınızda ilk önce "cep telefonu yeni mi" diye soruyor. Yani "eskiyse sen ona bir yenisini al" demek istiyor. Ünitel, yeni yıla girerken Motorola cep telefonlarını sürpriz fiyatlarla satışa sunuyor. Motorola'nın değişik cep telefonu modellerine 24 milyon 900 bin ile 124 milyon lira arasında değişiyor.

LÜKS VE HAVALI
"Kızların en iyi arkadaşı pırlantalardır" diyen Marilyn Monroe'nun bir bildiği vardı herhalde. Yılbaşı hediyenizin aynı zamanda 'o kadın'a sevginin lüks bir ifadesi olmasını isteyenler ve ekonomik krize takmayanlar için en iyi seçenek, tek taş... Yıllardır pırlantayı ustalıkla kadın parmaklarına ulaştıran De Beers birinci adresiniz olmalı...

Söz takıdan açılmışken Gilan Mücevher yılbaşı için incilerden oluşan çok şık takılar hazırlamış, haberiniz olsun! "İncilerin kraliçesi" olarak bilinen siyah ve beyaz inciler ve pırlantalarla çalışılmış yüzük, küpe ve kolyelerin yanı sıra özel kesim pırlantalı mücevherler tasarlamış.

Eğer bir kadına hediye alacaksanız ve o marka düşkünüyse Louis Vuitton'a gitmenizi öneririz. Yeni Epi Z serisi çantalar onu mutlu edecektir, emin olun.

KLASİK KIŞLIK
Hani ne ararsanız bulacağınız mağazalar vardır ya işte Marks&Spencer onlardan biri... Sürpriz oyunlar, yumuşacık eldiven ve atkılar, iç çamaşırları, kazaklar, pantolonlar... Hediye seçimini Marks&Spencer'dan yapıp bir kere de tüm alışverişi bitirmek isteyenler için fiyat aralıkları şöyle: Kozmetik ürünler: 3 milyon lira Ğ 10 milyon lira, eldivenler: 6 milyon 500 bin lira, atkılar ise 15 milyon 500 bin lira.

Yıllardır saf kaşmir ve saf ipekten vazgeçmeyen Silk & Cashmere'de de hediye alternatifleri çok fazla... Kaşkollar, eşarplar, kemer, çanta ve kravatlar var. Eğer dokunur dokunmaz çok beğenilecek bir hediye almak istiyorsanız markası Silk &Cashmere olsun.

Renkli bir şeyler hediye etmekten hoşlanıyorsanız Benetton tam size göre... El örgüsü görünümlü etnik desenli batik ve çizgili trikoların tam 131 değişik modeli var. Yani abartıp Benetton'dan 131 kişiye aynı anda hediye alabilirsiniz.

DEĞİŞİK VE GENÇ
Ülkemizin ilk konsept mağazalarından Bil's Nişantaşı'nda beyaz uniseks tasarım gömleklerin dışında, her ay değişik tasarım objelerine yer veriliyor. Bil's'in Aralık ayı seçimlerinde renkli kol düğmeleri, elbise askıları, kemerler, kravatlar ve hatta kokulu yastıklar var. Yani tüm bunlar tam yılbaşı hediyesi olacak cinsten...

MARKA TUTKUNU
"Onlar kaliteyi ve markayı sever" diyorsanız DKNY veya DKNY Jeans aksesuvarlarına bir göz atın. Kaşmir ve yıkanmış yünle zenginleştirilmiş el örgüsü kazaklar, süveterler, ceketler, pantolonlar belki de sevdiklerinizin gardrobunu süsleyen en favori parçalar olacak. DKNY logolu hediye alternatifleriniz bitmedi. Çanta, kemer, deri ayakkabı, spor ayakkabı, gözlük ve kokulu DKNY mumları da bir alternatif.

Sibel Arna


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır