kapat

Pazar Eki
17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Noel Baba çehresini değiştiriyor
Bakımsızlıktan kendi haline terk edilen Noel Baba anıtına sonunda sihirli parmaklar değiyor. Antalya Demre'de bulunan anıt, restorasyon projesiyle yeniden düzenlenecek. Aziz Nikolas, hasret kaldığı ziyaretçilerine kavuşacak

Tarihi ve kültürel mirası dünyanın ilgi odağı olan Anadolu toprakları, üç büyük dine de geçit verişiyle her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Sayısız antik kent örneklerinden biri de Antalya Demre'deki Myra. Myra'da yer alan ve özellikle Hıristiyan aleminin kutsal mekanlarından biri sayılan 'Noel Baba' anıtı ise bakımsızlık nedeniyle pek çok tarihi eser gibi kaderine terk edilmiş durumda. Ziyaretçilerin bu yüzden sıklıkla uğradığı bir yer olamayan anıt bugünlerde çehre değiştirmeye soyunuyor. Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı (TAÇ) sihirli parmaklarını değdirecek ve anıtı restore edecek. Arkeolojik çalışmalarına başlanan rölöve ve yenileme projesinin önümüzdeki yıllarda tamamlanması bekleniyor.

Hıristiyan azizi Nikolas'ın anısına 529 yılında yapıldığı tahmin edilen ve 'Noel Baba' diye anılan anıt, yakın çevresi ile birlikte onarımdan geçecek. Bölgede yeniden düzenlenen alanda, multivizyon ve sergi salonları, hediyelik eşya standları ve kafeterya yer alacak. Vakıf üyelerinden Dr. Sinan Gerim, çalışmalarla ilgili olarak şöyle konuşuyor: "Yeni bir binyıla girerken tüm insanlık için sevgi sembolü olmuş Noel Baba, artık Akdeniz'den dünyaya yalnız insanlar değil, tüm canlılar için yaşanabilir bir çevre mesajını yayacak. Noel Baba'nın bu farklı imajının hem ülkemiz hem de dünyada yeni düşünce ve çalışmaların başlamasına katkıda bulunacağına inanıyoruz."

Olay Tan


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır