kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Hristo'nun ofisi
ANAP İstanbul Milletvekili Yılmaz Karakoyunlu bir süre önce Selanik'de Atatürk'ün evini ziyaret etti. Aynı saatlerde evi gezenler arasında Yunanlı gençler de vardı. Karakoyunlu, bilgisayardan Kültür Bakanlığı'nın web sayfasına girip, gençlere Türkiye'yi tanıtmayı düşündü. Ancak müze evde bilgisayar yoktu. Selanik Başkonsolosluğu'ndaki ise, 15 yıl önceki teknolojiydi ve internete bağlanamıyordu.

Karakoyunlu gençleri toplayıp, öğrenimini İstanbul İktisat Fakültesi'nde tamamlayan Selanikli mali müşavir Hristo Zahariyadis'in ofisine götürdü. Web sayfasına onun bilgisayarından girdi. Türkiye'yi tanıtıcı bilgileri temin etti, printer çıkarıp, gençlere verdi. Türk vekil, ülkesini tanıtabilmek için Hristo'nun bilgisayarına muhtaçtı...

Made in Yasin
FP Grup Başkanvekili Yasin Hatipoğlu, son yurtdışı gezisinden dönüşte İtalyan ürünü bir kravat aldı. Meclis'e geldi ve kravatı MHP'li TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu'na hediye etti. Sökmenoğlu da dolabından henüz paketini dahi açmadığı bir kravat çıkarıp, Hatipoğlu'na gönderdi. Şimdi Sökmenoğlu kravatını görüp beğenenlere "Made in Yasin" Hatipoğlu da "Made in Murat" diyor.

MHP bıyığı
MHP Denizli milletvekili Ali Keskin, parti ile ilgili imaj konusunda basında yer alan haberler üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. MHP'lilerin beyaz çorap giymemesi, tespihi bırakması, modern görünüşlü olmaları biçimindeki tavsiyeleri hatırlattı ve "Efendim, ben de bıyıklarımı keseyim mi?" diye sordu. Bahçeli Keskin'in bıyıklarına baktı ve "Gerek yok dursun" dedi. Keskin'in bıyıkları kurtuldu.

Medet'in babası
TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin geçen haftaki konukları arasında, Türk Musevi Cemaati Başkanı Rıfat Saban da vardı. Saban ile görüşen İzgi, dinler arasındaki kardeşlikten bahsetti. İzgi, konuğunu uğurlarken, Meclis görevlileri "Medet'in babası" diye fısıldaştılar. Rıfat Saban, ATV'nin beğenilen dizisi "İkinci Bahar'daki damat, Nedim Saban'ın babasıydı.

Rıfat Bey şimdi "Medet'in babası" olarak daha ünlü...

Sezer parkı
FP Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, Adilcevaz ilçesinde belediye tarafından yaptırılan bir parkın açılışına katıldı. Henüz parkın ismi yoktu. Ergezen tören sırasında, "Bu parkın adı ne olacak?" diye sordu. Vatandaşlar hep bir ağızdan, "Ahmet Necdet Sezer" diye bağırdı. Ergezen Ankara'ya dönüşte, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu'na "Halk onurlu davranışları benimsiyor, Adilcevaz da Sezer'in yanında" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır