kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1.4 trilyonluk villa bilmecesi
Hayri Kozakçıoğlu, "Sarıyer'de bulunan yaklaşık 1.4 trilyon lira değerindeki tripleks villa kızımın" dedi ama tartışma bitmedi

İddianın kaynağının satışa aracılık eden, ancak komisyonunu alamayan emlakçı olduğu belirtildi

DYP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayri Kozakçıoğlu'nun, Sarıyer Reşitpaşa'da yaklaşık 1.4 trilyona (2 milyon dolar) tripleks villa aldığı iddiası tartışmalara neden oldu.

Önceki gün basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yapan Kozakçıoğlu, Boğaz'ın en güzel yerinde, Reşitpaşa Değirmendere'de bulunan trilyonluk villanın sahibinin kendisi değil, işadamı Selçuk Alan ile evli olan büyük kızı Faika Alan olduğunu açıkladı.

10 MİLYARI ALAMAYINCA
Tartışılan villa, tapu kayıtlarında Kozakçıoğlu'nun kızları Faika Alan ile Meral Özekici'nin üzerine kayıtlı görünüyor. Reşitpaşa Değirmendere Mevkii Ayhan Sokak 2 Numara'daki villa, iki kızkardeş tarafından 1 hafta önce işadamı Ayhan Tekeli'den satın alındı.

İddiaya göre, 3 yatak odalı, biri açık, diğeri kapalı 2 yüzme havuzlu villayı Hayri Kozakçıoğlu'nun aldığı haberini, 10 milyar liralık satış komisyonunu alamayan emlakçı sızdırdı. Faika Alan'ın buna karşılık emlakçıya dava açacağı belirtildi.

Kozakçıoğlu'nun, villanın kızı Faika Alan'la birlikte sahibi olarak gösterdiği tekstilci damadı Selçuk Alan'ın ise geçen yıl trafik kazası geçirdikten sonra işlerini tasfiye ettiği anlaşıldı.

Tekstilci bir ailenin çocuğu olan işadamı Selçuk Alan, ilk şirketini 1984 yılında tekstilin kalbinin attığı Sultanhamam'da kurdu. "Çuha Mensucat" adıyla 1984 yılında tek başına 30 milyon sermaye ile Sultanhamam'daki Gürün Han'da ilk şirketini kuran Selçuk Alan, 1989 yılında Hasan Ödemiş ve Sinan Karakaya ile ikinci şirketini kurdu.

DAMAT ÇUHA ÜRETİCİSİYDİ
Dönemin İstanbul Valisi olan Hayri Kozakçıoğlu'nun büyük kızı Faika Kozakçıoğlu ile 1992 yılında Çırağan Sarayı'nda görkemli bir düğünle evlenen Selçuk Alan, 1993 yılında da üçüncü şirketi olan Çuha Tekstil'i kurdu.

Babadan kalma yüklü bir servete sahip olduğu da söylenen damat Selçuk Alan'ın babasının da bilardo masalarının üzerlerine kaplanan ve "Çuha" adı verilen tekstilin bir çeşidiyle ilgili üretim yaptığı öğrenildi.

KIZININ İKİ ŞİRKETİ VAR
Hayrİ Kozakçıoğlu'nun üç çocuğundan en büyüğü olan Faika Alan ise evlendikten sonra elektrik mühendisi olmasına rağmen iş yaşamını sürdürmedi ancak Alan'ın üzerine kayıtlı iki tane şirket bulunuyor. 38 yaşındaki Faika Alan, erkek kardeşi Ferhan Kozakçıoğlu ile Pırıltı Temizleme Sistemleri'nin, eşi Selçuk Alan'la birlikte ise Çuha Tekstil'in ortağı olarak görünüyor.

DİLLERE DESTAN DÜĞÜN
1992 yılında Hayri Kozakçıoğlu'nun kızı Faika Kozakçıoğlu ile görkemli bir düğünle evlenen Selçuk Alan İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 1993 yılında Faika ve Selçuk Alan ortaklığı ile Çuha Tekstil'i kurdu. Ancak faaliyet alanı tekstil olmasına rağmen Çuha Tekstil, ne Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'ne, ne İstanbul Tekstil İhracatçıları Birliği'ne, ne de İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği'ne kayıtlı.

Damadın namı kötü
DYP Milletvekili Hayri Kozakçıoğlu'nun, Sarıyer'deki tripleks villasının sahibi olduğunu iddia ettiği damadı Selçuk Alan'ın kumaş tüccarlığı yaptığı ve Akın Tekstil gibi büyük firmaların da aralarında bulunduğu birçok firmayı dolandırdığı belirtildi.

Tekstil piyasasından elde edilen bilgilere göre uzun zaman önce İstanbul Yeşildirek'te bir bürosu bulunan damat Selçuk Alan'ın, Yeşildirek ve Sultanhamam esnafını dolandırdıktan sonra ofisini Ümraniye'ye taşıdığı ifade edildi.

Fabrikalardan aldığı kumaşları konfeksiyon firmalarına satmaya başlayan Alan'ın, Türkiye'nin önemli kumaş üreticilerinden Akın Tekstil'den de kumaş aldığı, ancak parasını vermediği kaydedildi. Selçuk Alan'ın bir süredir eşi Faika Alan'la ayrı yaşadığı ve Silivri Fenerköy'deki Çiftlik Evleri sitesinde bir villada kaldığı da alınan bilgiler arasında.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır