kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Teşhis ve tedavi

F.Bahçe, ligin ilk devresinde birkaç maç haricinde göz dolduran, mücadele eden, sahada topu iyi kullanan, topun hakkını veren bir takım hüviyetinde değildi. Dışarda doğru-dürüst maç kazanamadı. Bu, deplasman korkusundan falan değil; mazeret olarak uyduruluyor. Sahaya çıktığı vakit kazanmak için oynar Fener. Oynamak için gücü yok, bu nedenle kazanmak için oynayamıyor. Rakip üstüne gelince şaşırıyor, mücadele edecek gücü kendinde bulamıyor.

Bunun yanında fevkalâde şanslı F.Bahçe. Beşiktaş kötü puanlar kaybetti. Trabzon deseniz öyle. G.Saray, Trabzon maçında 2 puan verdi. Böyle eksiklerine rağmen F.Bahçe'ye rakipleri de yardım ediyor. F.Bahçe'nin bundan yararlanması gerekiyor.

Şimdi elinde büyük bir imkan var Fenerbahçe'nin. Devre arası. Seçilen kamp yeri Antalya'ymış. İşte Antalya'da gereken çalışmayı yapacaksınız ve bu takımı diri bir şekilde 2. yarıya başlatacaksınız.

Hayali düşman üretmeyin
Bir de sahaya çıkarttığınız takımda yerlerle fazla oynamamalı. Ve en önemlisi Revivo'yu, Rapajç'i sahada daha çok koşturmak lazım. Tabii Andersson'un daha güçlenmesi de şart. Dikkat edin, içinden geldiği gibi mücadeleye giriyor Andersson ama fizik kondisyonu yetersiz.

Kulağıma gelen dedikodular var, F.Bahçe'de herkes gece kuşu olmuş. Böyle bir kontrolsüzlük de var. Kimin ne yaptığı belli değil. Paparazzilerle bir konuşma yapıp kimlerin neler yaptığı öğrenilebilir. Bunlar profesyonelliğe yakışmayan şeyler. Eğlence de olacak ama herşeyin zamanı var.

F.Bahçe çok şeye dikkat edecek. Kondisyonu artıracak, takımı iyi kuracak, gün kurtarmak için bahaneler üretmeyecek. Teşhisler doğru. Yönetici teşhisi de, Mustafa'nın teşhisi de bu. Mustafa basınla diyaloglarını düzgün hale getirmeli. Bir şey konuştuğunuz zaman arkasında duracaksınız. Mustafa bu kadar sinirli değildi, bu konularda acemi de değildi. Evvela kendisini toparlayacak. Eleştiri olacak. Eleştiri, iyi olması için yapılıyor. Eleştiriden ders çıkartılacak.

Kimse kimseyi baltalamaya çalışmıyor. Eleştiri yapanları F.Bahçe düşmanları gibi göstermeye gerek yok. Hayali hasımlar yaratmaya çalışmak, günlük kendini kurtarmak çabasıdır sadece. Bunlara gerek yok. Bu takım sabah-akşam, futbolla yatıp kalkacak, sahaya herşeyini koyacak. Hep Samsun maçındaki gibi penaltı verilmez.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır