kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Balalayka hazır
Yılbaşında önce 70 sinemada birden gösterime giriyor

Başrolünde Kemal Sunal'ın oynayacağı ancak çekimlerine giderken kalp krizinden öldüğü Balalayka filmi 1 milyon 800 bin dolara maloldu

Kemal Sunal'ın adıyla anılan Balalayka filmi 29 Aralık'ta 70 sinemada birden gösterime giriyor. Türk sinemasının usta oyuncusu Sunal, Balalayka filminin çekimlerine gitmek üzere bindiği Trabzon uçağında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Sunal'ın ölümünden sonra sanatçının rolü Uğur Yücel'e verilmişti. Diğer başlıca rolleri Cem Davran, Yekaterina Rednikova, Ercan Yazgan, Ozan Güven ve Atılay Uluışık paylaştığı filmin senaryo danışmanlığını Zeki Ökten ve Rüstem İbrahimov yaptı. Sunal'ın ölümüyle çekimleri aksayan filmin yönetmeni Ali Özgentürk, yoğun bir çalışmadan sonra Balalayka'nın gösterime hazır hale geldiğini açıkladı.

FİLMİN KONUSU
Batum'dan İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan bir otobüs yol boyunca çeşitli duraklarda durur. İstanbul'a giden ve farklı hayalleri olan her meslekten ve her yaştan Rus yolcu bu otobüse biner. Yorgun otobüsün içinde üç tane de Türk vardır. Üç erkek kardeş babalarının vasiyeti gereği Rusya'dan aldıkları tabutu İstanbul'a getirmektedir. Üçünün de karakterleri ve yaşam biçimleri farklıdır. Her durakta otobüse yeni yolcular biner. Ve her yolcu, otobüste kurulan yeni bir dünyanın parçası olur.

Mehmet ÇALIŞKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır