kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Evcil idamdan döndü
Nesim Malki'nin öldürülmesi olayında azmettirici olarak yargılanan Erol Evcil'in önce 'idam', sonra ise 49 yıl ile 60 yıl arasında hapis istemiyle yargılanması istendi

İşadamı Nesim Malki'nin 5 yıl önce Bursa'da öldürülmesine ilişkin 14 sanığın yargılandığı davada, 1 sanığın idamı, aralarında Erol Evcil Eşrefoğlu'nun da bulunduğu 5 sanığın ise 6 ay ile 60 yıl arasında çeşitli ağır hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

TÜRKEŞ'E İDAM
İstanbul 6 No'lu DGM'de, tutuklu sanıklardan Erol Evcil ve Şükrü Elverdi ile tutuksuz sanık Zeki Işıklı'nın katılımıyla görülen davada, esas hakkındaki mütalaasını veren DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Hacıosmanoğlu, sanıklardan Burhanettin Türkeş'in, "Taammüden adam öldürmek" suçundan idamını, "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak", "Tehditle çıkar sağlamak", "Sahte kimlik belgesi kullanmak" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından dolayı da 26.5 ile 40 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

ÖNCE İDAM
Sanıklardan Erol Evcil Eşrefoğlu'nun da "Taammüden adam öldürmeye azmettirmek" suçundan önce idam cezasına çarptırılmasını isteyen Savcı Hacıosmanoğlu, Eşrefoğlu hakkında daha sonra, "Ancak fiili icra edenin, onu işlemekte şahsi bir menfaati olduğu anlaşılırsa ölüm cezasının 24 yıl ağır hapse indirileceği"ni öngören TCK'nın 64/2. maddesinin uygulanmasını istedi. Savcı Hacıosmanoğlu, Eşrefoğlu'na ayrıca "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve yönetmek" ile "Korkutarak menfaat sağlamak" suçlarından da 25.5 ile 36 yıl arasında ağır hapis cezası verilmesini öngördü.

Sanıklardan Şükrü Elverdi'nin de, "Taammüden adam öldürmek suçuna iştirak"ten idam cezasına çarptırılmasını isteyen Savcı Hacıosmanoğlu, bu sanığın cezasının, "İştirakin icrasını kolaylaştıracak şekilde gerçekleşmesi" nedeniyle 20 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezasına dönüştürülmesini talep etti.

EK SÜRE
Elverdi'nin ayrıca, "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" ve "Gasp malını almak'' suçlarından da 6.5 ile 8.5 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılmasını talep eden Savcı Hacıosmanoğlu, bu sanıkların ayrıca tutukluluk hallerinin devamını istedi. İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Hacıosmanoğlu'nun esas hakkındaki görüşünü bildirmesinden sonra söz verilen sanıklar ve avukatları, savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Sanıklar ve avukatlarının taleplerini kabul eden mahkeme heyeti, bu kişilerin esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır