kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Pilotaj hatası var
Sivil Havacılık Genel Müdürü Topa Bilgetin Toker, Körfez'deki uçak kazasının Faruk Utku'nun pilotaj hatasından kaynaklandığını söyledi

Sivil Havacılık Genel Müdürü Topa Bilgetin Toker, Körfez'deki uçak kazasından 2 saat sonra olay yerine iki uzman gönderdiklerini, ilk incelemeler sonucu kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığının belirlendiğini söyledi. Düşen uçağın teknik özelliklerinin akrobasi yapmaya yeterli olmadığını ifade eden Toker, "Gösteri yapan iki uçaktan birisi yere düşerken diğerine hiçbir şey olmamış. Çünkü diğer uçak yavaş yavaş yükselirken düşen uçak hızlı bir şekilde yükselmiş. Uçağın teknik özellikleri böyle hızlı yükselişi kaldıramaz" dedi.

İZİNSİZ UÇMUŞLAR
Samandıra İstanbul Havacılık Kulübü Eğitim Tesisleri'nden kalkan uçakların her ikisinin de uçuş planı olmadığını belirten Toker, "Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden de izin almamışlar. Yani uçuş yasal değil. Havacılık Kulübü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Otopsi raporunda "Uçak düşmesi sonucu yanarak öldükleri" belirtilen Kayacık'ın cenazesinin İstanbul, Utku'nun cenazesinin ise Yalova'da bugün toprağa verileceği öğrenildi.

Pirelli: Uçuş aşkı neden oldu
KAZANIN olduğu Şampiyonlar Şampiyonası Yarışı'nda sponsor olan Türk Pirelli şirketi, uçak kazasının, şirkette Lojistik Direktörlüğü görevini yürüten Faruk Utku'nun, "uçmaya olan aşkı neticesinde gerçekleştirdiği tamamen bireysel bir girişimin talihsiz sonucu" olduğunu bildirdi. Türk Pirelli'den yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Kazada hayatını kaybedenlerden Faruk Utku, uzun senelerdir şirketimizin çeşitli kademelerinde yöneticilik yapmış olup, son olarak Türk Pirelli'de Lojistik Direktörlüğü görevini yürütmekteydi. Bu elim kaza, uzun senelerdir çalıştığı Pirelli'ye ve aileden gelen uçmaya olan aşkı neticesinde gerçekleştirdiği, bireysel bir girişimin talihsiz sonucudur."

Hakko: Pirelli'yidava edeceğiz
POWER FM'in organize ettiği "Şampiyonlar Şampiyonası" final yarışları sırasında meydana gelen kazadan üzüntü duyduğunu belirten Cem Hakko Pirelli'yi dava edeceklerini söyledi. Hakko, şu açıklamayı yaptı:

"Final yarışlarında Pirelli logolu iki uçak belirdi. Ne olduğunu anlayamadan da uçaklardan biri düştü. Biz yarışa gelen insanların güvenliğini sağlamak için her tedbiri alıyoruz ama tehlikenin havadan gelebileceğini hiç düşünmedik. Pirelli logolu uçakların kalabalığın üzerinde sorumsuzca uçması, yarışlara gelen insanların hayatlarını tehlikeye attı. Bizim aylar önceden hazırlıklarına başladığımız organizasyonu maddi ve manevi zarara soktu. Pirelli'den davacı olacağız."

Tebernüş KİREÇCİ Ğ Okan YILDIRIM


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır