kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Profesörler yumruklaştı
Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Profesör Özkan fakülte kurulu seçimleri yüzünden tartıştığı Dekan Prof. Güler'in burnunu kırdı

Cumhuriyet Üniversitesi yaklaşık bir hafta önce profesörlerin yumruklu kavgasına sahne oldu. Fen-Edebiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi Prof. Dr. Refik Özkan, fakülte kurulu seçimleri yüzünden tartıştığı aynı fakültenin dekanı Prof. Dr. Raif Güler'e yumruk atarak burnunu kırdı.

Üniversitede şaşkınlık yaratan olay şöyle gelişti:

Cumhuriyet Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi öğretim görevlilerinden Refik Özkan, bir hafta önce yapılan fakülte kurulu seçimlerinde arkadaşları tarafından profesör temsilcisi adayı olarak gösteriliyordu. Prof. Dr. Refik Özkan ise arkadaşlarını kendisini seçmemeleri konusunda uyararak kurulda herhangi bir görev almak istemediğini söyledi. Ancak Özkan'ın uyarılarına rağmen arkadaşları onu aday gösterdiler ve kurul seçimlerinde profesör temsilcisi seçildi.

BENİ NİYE SEÇTİNİZ?
Seçim sonuçlarını öğrenen Prof. Dr. Refik Özkan, deliye döndü. Tüm uyarılarına rağmen arkadaşlarına ve özellikle de Dekan Prof. Dr. Raif Güler'in kendisini bu göreve getirmelerine sinirlenen Özkan, seçimlerden iki gün sonra üniversite yerleşkesi içinde bulunan misafirhaneye gitti. Burada diğer öğretim görevlileriyle oturmakta olan dekanın yanına giderek, seçim olayı konusundaki rahatsızlığını dile getiren Özkan, "Beni bu göreve niye seçtiniz, ben bunu yapmak istemiyordum" dedi. Bunun üzerine Dekan Güler de "Sen istemesen de arkadaşların seni sevdikleri için bu göreve layık gördüler. Ben ne yapabilirim?" dedi. Daha sonra Prof. Özkan yan masaya oturarak içki içmeye başladı. Aşırı miktarda alkol alan kızgın proföser, aniden yerinden kalkarak dekanın yüzünün ortasına bir yumruk attı. Dekan yanında oturan diğer öğretim görevlileri tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan Güler, daha sonra KBB servisine götürüldü. Burnunun kırıldığı belirlenen Güler'e, gerekli müdahale yapıldıktan sonra taburcu edildi. Dekanın burnunu kıran Prof. Dr. Özkan'ın, olaydan sonra dekandan özür dilediği öğrenildi.

Aydın DELİKTAŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır