kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
'Sanayi yavaşlayacak'
Bülent Eczacıbaşı, 2001'de sanayide bir miktar yavaşlama olacağını belirterek, "Ancak bu yavaşlama çok korkutucu boyutlarda olmayacak" dedi

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, önümüzdeki yıl sanayide bir miktar yavaşlama olacağını, ancak bunun çok korkutucu boyutlarda olmasını beklemediklerini söyledi. Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu bünyesinde dört yıldır düzenlenen Kalite Günü'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Önümüzdeki yıl sanayide küçülme beklentisine ilişkin soru üzerine Bülent Eczacıbaşı, şunları söyledi:

"2001'de sanayide bir miktar yavaşlama olacak. Ama bunun çok korkutucu boyutlarda olmasını da beklemiyoruz. Bu yılın hızından daha düşük bir büyüme hızı... Belki yüzde 3-4 civarına yıl sonunda gelebilecek bir büyüme hızıyla 2001 yılının yeniden program doğrultusunda hedeflere yaklaşılmasıyla geçirilebileceğini düşünüyoruz."

'YABANCI KAÇIYOR'
Bülent Eczacıbaşı, ekonomideki istikrarın sağlanamaması durumunda siyası istikrarın oluşmasının zor olacağını kaydetti. Eczacıbaşı, Türkiye'nin yabancı sermaye açısından çok büyük bir potansiyel taşımasına karşın, yabancı sermayenin koşullar nedeniyle Türkiye'yi tercih etmediğini de söyledi.

'Gerginliğe şaşırdım'
Geçtiğimiz hafta TÜSİAD'ın Ankara'da yapılan YİK toplantısındaki gerginlik ile ilgili olarak Bülent Eczacıbaşı, "Toplantıyı terketme diye bir şey söz konusu olmadı" dedi. Eczacıbaşı, toplantıdan erken ayrılmak durumunda olan bakanlar bulunduğunu ve bunun kendilerine söylendiğini anlatarak, "O program gereğince önce onlar söz aldılar. Sonra ayrıldılar. Bakanlarımız, bu toplantıyı ne kadar yararlı bulduklarını ve belirli aralıklarla tekrarlanması gerektiğini açıkladılar. Toplantının, kavgalı ve gergin bir toplantı olarak yansımasına şaşırdım."

Yusuf DEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır