kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İtalya'da büyük skandal: Papalıktan hapisaneye!
Napoli Kardinali Michele Giordano'nun tefecilikten 3 yıl hapsi isteniyor. Davayı açan Potenza başsavcısı, Papa II. Jean Paul'ün yerine geçecek en kuvvetli adaylardan olan Giordano'nun kardeşinin de aynı suçtan hapis yediğini hatırlattı. Hapse girerse, Kilise tarihinde ilk kez bir Kardinal tefecilik suçuyla ceza alacak.

Yasemin TAŞKIN

İslamcı militanlar okul bastı: 6 yaralı
Cezayir'deki İslamcı militanlar bu Ramazan ayını da kana buluyor. Geçtiğimiz 4 günde 20 köylüyü katleden militanlar dün de bir okulun yatakhanesine girerek,15 öğrenciyle okul müdürünü makinalı silahlarla taradı. Başkent Cezayir'in 90 kilometre güneyindeki Medea Teknik Lisesi'nde meydana gelen saldırıda 6 öğrenci yaralandı.

Almanya ve Fransa'dan teröristlere af çıkmadı
Fransa'da bir mahkeme, İspanya'nın Bask bölgesinin bağımsızlığı için savaşan ayrılıkçı ETA örgütünün eski liderlerinden Ignacio Gracia Arregi'yi 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Almanya'da ise solcu"Devrimci Hücreler" örgütü eskiüyesi Tarek Mousli, Berlin Mahkemesi'nce 2 yıl tecilli hapis cezasına çarptırıldı.

Sigara paketinde sarı diş fotoğrafı!
Kanada hükümeti, tiryakileri bu alışkanlıktan vazgeçirmek için paketlerinin üzerine nikotinden zarar görmüş hasta organ fotoğraları konulması için mahkemeye başvurdu.Sigara firmalarının davaya karşı çıkıyor. "Olası" otoğralar arasında kansere yakalanmış dişeti, sağlıksız dişler ve beyin tümörünün yakın plan çekimleri bulunuyor.

Körler müzesi
Paris'teki Louvre Müzesi'nde, görme özürlülerin de sanattan yararlanması için bir hizmet geliştirildi. Antik Çağ'a ait heykellerin kopyalarını ayrı bir bölümde sergileyen Louvre Müzesi'nde, eserlerin dokunma yoluyla görme özürlülerce de tanınması sağlandı. Espace Tactile adı verilen bölüme yerleştirilen kopya eserler körlerin de beğenisine sunuldu.

Kazım AKAR

Avokado karaciğere en iyi ilaç
Japon bilimadamları, avokadonun karaciğer hastalıklarında hasarı yavaşlattığını saptadı. Honolulu'daki kongrede açıklanan araştırmaya göre, avokado, virüsten kaynaklanan Hepatit hastalıklarının tedavisinde birebir.

Soya, meme kanseri için faydalı
Soya fasulyesinden elde edilen ürünleri kullanan kadınlarda meme kanseri riskinin yüzde 50 daha az olduğu bilimsel olarak açıklandı. Araştırma soyanın fazla kullanıldığı Çin'de çok sayıda kadın üzerinde yapıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır