kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şimdi Bush'u köşeye sıkıştıracaklar
Sözde soykırım tasarısını Clinton yönetiminin karşı tutumu sonucunda ABD Temsilciler Meclisi'ne geçen dönem kabul ettiremeyen Ermeni lobisi, soykırım iddiasını yeni dönemde de gündeme getirmek için sinsi bir plan hazırladı.

Ülkede yaşayan 3 bin Ermeni, dedelerinin 1915'te Anadolu'da "topluca katledildiğini" öne sürerek, ABD sigorta şirketlerinden tazminat talep edebilmeleri için yasa çıkarılmasını istemeye hazırlanıyor. Sigortacılardan tazminat istenildiği zaman, ABD hükümetine dolaylı da olsa soykırımı tanıtmış olunuyor.

ECEVİT ATAĞA GEÇTİ
Lobinin gizli planını, Atlanta Türk-Amerikan Derneği Başkanı Vural Cengiz ortaya çıkardı. Girişimi öğrenir öğrenmez Türkiye'ye gelen Cengiz, Başbakan Bülent Ecevit ile görüştü ve "Bu kez geç kalmayalım" dedi. Cengiz, planın başarılı olması halinde, tazminat ödeyecek olan sigorta şirketlerinin bu parayı Türk hükümetinden talep edilebileceğini, bu durumun da Ermeniler açısından "dolaylı bir zafer" anlamına geleceğini söyledi. Ecevit, Dışişleri Bakanlığı'na girişimin yakından izlenmesi ve karşı lobi faaliyetinin başlatılması için talimat verdi.

California'da dava açacaklar
2 ay önce Ermeni lobisi, California Eyalet Mahkemesi'nde kazandıkları bir davayla sigorta şirketlerine dava açma hakkı elde etmişti. 2 bin Ermeni, ünlü New York Life şirketinde sigorta poliçeleri olan dedelerinin 1915 yılında soykırımda öldüğünü ve şirketin dedeleri için tazminat ödemediğini iddia ediyordu. Şirket "Dedelerinin soykırımda öldüklerini kanıtlamaları gerekir" açıklaması yapmıştı. Lobi ile şirket arasındaki dava gelecek ay ele alınacak.

Fatma Sibel YÜKSEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır