kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
United Colors Of Bush
Amerika'nın yeni başkanı George W. Bush yeni kabinesini yavaş yavaş belirliyor. Siyahları, kadınları, Kızılderililer'i hükümette üst düzey noktalara getiren Bush, "Azınlıklara Açılma Politikası" uygulayacak

Al Gonzales
Yeni Beyaz Saray avukatı/(Kızılderili soyundan geliyor)

AMERİKA Başkanı George W. Bush, Beyaz Saray avukatlığına, daha önceki yıllarda hukuk danışmanlığını yapan Al Gonzales'i atadı. 1955'te San Antonio kentinde 8 çocuklu Meksika-Kızılderili melezi bir ailenin 2'nci çocuğu olarak dünyaya gelen Gonzales, pilot olmak niyetindeyken fikrini değiştirerek Harward Üniversitesi'nde hukuk okudu. Azınlıklara mensup en etkili avukatlardan biri haline geldi. Bush, Teksas'ta defalarca yılın avukatı seçilen Gonzales'i, Teksas'ta valilik görevini yaptığı sırada kabinesine alarak önemli görevlere atadı. Eyalet Bakanlığı ve Seçim Konseyi başkanlığı dahil çeşitli görevlerde bulunan Gonzales, son olarak Teksas Yüksek Mahkemesi savcılığı görevinde bulunuyordu.

Colin Powell
Yeni Dışişleri Bakanı /(İlk siyah Dışişleri Bakanı)

63 yaşında. Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim. Baba Bush zamanında Genelkurmay Başkanlığı yaptı. Irak'a karşı yürütülen Körfez Savaşı sırasında Amerikan birliklerinin başındaydı. Jamaika kökenli bir aileden. ABD'de bir siyahın gelebildiği en yüksek noktaya ulaştı. 1993'te kendisini siyah azınlığın savunuculuğuna adayan Powell askerlik anılarını bir kitapta topladı. Powell'ın ilk açıklamaları Amerika'nın askeri açıdan daha güçlü ancak daha az müdahaleci bir politika izleyeceğini gösterdi.

Condoleezza Rice
İlk kadın ve siyah Ulusal Güvenlik Danışmanı

46 yaşında. Fransızca, İspanyolca ve Rusça biliyor. 1954'te Colorado'da doğdu. 3 yaşında piyano çalmaya başladı. 15 yaşında, müzik okumak niyetiyle girdiği üniversitede uluslararası ilişkilere merak saldı. 34 yaşındayken Baba Bush'un Ulusal Güvenlik Konseyi'nde görev aldı. Berlin Duvarı'nın yıkıldığı, Sovyetler Birliği'nin dağıldığı tarihi yıllarda ABD dış politikasına yön verdi. Rusya va Doğu Bloku konusundaki uzmanlığıyla tanınan Rice'ın Rusya hakkında 2 kitabı bulunuyor. 1989'da Beyaz Saray'da dönemin Ulusal Güvenlik Danışmanı'yla görüşmek isteyen Reform Hareketi lideri Boris Yeltsin'e omuz atarak durdurmasıyla ünlü. Müziğe ve spora düşkün. Sabah 04.30'da kalkıp buz pateni yapmaya gidiyor. Bush, Rice'ı "uluslararası meseleleri kendisinin de anlayabileceği şekilde anlattığı için" tercih ettiğini söyledi.

Karen Hughes
İlk kadın başkan danışmanı

Parİs'te doğdu. Hukuk fakültesine girdi, uzun süre TV muhabirliği yaptı. 45 yaşında. 1984'te politikaya atıldı. İlk işi Reagan-Bush ekibinin Teksas'taki basın koordinatörlüğüydü. 1994'den beri Bush Ailesi'yle birlikte. Bush'un Hughes'a başkanlık yarışı öncesi "sen yoksan ben de yokum" dediği belirtiliyor. Bush, Hughes yanında olduğu zamanlar kendisini daha güvenli ve rahat hissediyor. Hughes, Beyaz Saray'da Bush'a iletişim, politika ve hukuk konularında danışmanlık yapacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır