kapat

19.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gates'i kim öldürdü
Sinema dünyası bilgisayar şirketlerinin rekabetini beyazperdeye taşıdı. Acaba Microsoft'un patronu Bill Gates'in ölümü kimlerin işine yarayacak

Dünyanın bir numaralı yazılım şirketi olan Microsoft'un sahibi Bill Gates 2 Aralık 1999'da uğradığı bir silahlı saldırıda öldürüldü... Gates, bir hayır kurumu yararına düzenlenen bir etkinliğe katılmak için Mac Arthur Park'ta bulunuyordu. Parkın karşısındaki Park Plaza Oteli'nin çatı katından atılan tek bir kurşunla öldürüldü...

Hemen telaşlanmayın. Bu bir film senaryosu. Yakında vizyona çıkacak olan Brian Flemming'in yönettiği "Mac Arthur Park" adlı film, dünyanın en zengin insanı olan Bill Gates'in öldürülüşünü konu ediniyor ve Gates'i kimin neden öldürmüş olabileceğini araştırıyor. Çok sayıda düşmanı olan Gates'in ölümünden birçok kişi kazançlı çıkacaktır.

MEŞHUR OLMAK
Ancak polis Gates'i öldüren Alek Hidell'in cinayet nedeni bir türlü ortaya çıkaramadı. Polis, radikal bir solcu olan Hidell'in dünyanın en zengin insanı olan Gates'i öldürerek bir "sınıf mücadelesi" başlatmak istemiş olabileceğine kanaat getirdi. Hazırlanan rapora göre bir başka olasılık da Hidell'in Gates'i sırf "meşhur olmak" için öldürmüş olabileceğiydi.

Ancak bu yetersiz açıklamalar hiç kimseyi tatmin etmedi. Herkes bu işi devletin yaptığını konuşuyordu. Halkta polise karşı varolan güvensizliğin de etkisiyle vatandaşlar arasında bu işin arkasında bir iş olduğuna dair kuşkular giderek artmaya başladı.

GERÇEĞİ ARAYANLAR
Suikastten sonra Debra Meagher ve David James adlı kişiler öncülüğünde "Gerçeği arayan vatandaşlar" adlı bir komite kuruldu. Amaç belediye başkanı ve polis müdürüne baskı oluşturarak suikasti soruşturacak bağımsız bir komite oluşturmaktır. Bu amaçta başarılı olamazlar. Ancak işin perde arkasını bulmaya kararlı olan "Gerçeği arayan vatandaşlar" araştırmalarını kendi olanaklarıyla sürdürürler ve polis raporlarından bambaşka gerçeklerle karşılaşırlar...

Elde ettikleri bütün deliller suikastin arkasında Microsoft'un rakibi dev şirketler olduğunu göstermektedir. Gates'in üç büyük rakibi vardır. Oracle, Linux ve Apple... Gates'in ölümü en çok bu üçüne yarayacaktır. Bütün çabalarına rağmen Microsoft'un inanılmaz büyümesini durduramayan rakipleri, Gates'i ancak böyle durdurmuş olabilirdi. Bu üç büyük şirketten biri? Ya da üçü birden?

DÜNYANIN EN ZENGİN ADAMI HEDEFTE
Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'un sahibi Bill Gates'in teknoloji dünyasında sayısız rakibi bulunuyor. Ancak bunların arasında en çok göze çarpanlar Apple, Oracle ve Linux. Özellikle Oracle Başkanı Larry Ellison ve Bill Gates arasındaki kişisel servet yarışı sık sık medyada yer alıyor. Gerek yazılım dünyasında gerekse zenginler kulubü sıralamasında Microsoft ve Gates'in ardında kalan Ellison bu tabloyu değiştirmek için herşeyi yapmaya hazır. Gates'in yarattığı Windows işletim sisteminin diğer büyük rakibi ise Linux işletim sistemi. Windows'un aksine kaynak kodu herkese açık olan bu işletim sistemi Windows'un en büyük rakibi olarak gösteriliyor. Ancak Gates'in Windows'u işletim sistemleri dünyasında hala liderliğini sürdürüyor. Microsoft'un diğer rakibi Apple ile yaşadığı rekabetin tarihi ise oldukça eskilere dayanıyor. Gates'in 25 yıl önce Microsoft'un temellerini atmasının ardından sektörde ilk karşılaştığı rakiplerinden olan Apple ile yazılım konusunda büyük mücadele verdi.

CİNAYET SENARYOSU
Microsoft'un patronu Gates'invurulmasıyla başlayan "Mac ArthurPark" filmini çeken Brian Flemming bir cinayetin ardından muhtemel senaryoları ele alıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır