kapat

CUMARTESİ EKİ
16.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Parfümünüz top 5'e girer mi?
Eskiden herkes limon kolonyası kokarmış ya şimdi durum çok farklı değil. Tüm kadınlar ve erkekler aynı kokuyor. Meğer herkes 'çoksatan parfüm' listelerini takip ediyormuş

Yolda yürürken yanınızdan geçen herkesi bir koklayın. Koklayın canım! Henüz taciz sayılmıyor. Her 10 kişiden ikisi aynı kokuyor değil mi? Bu aynı kokma işi bizim de dikkatimizi çekti. Nedenlerini araştırdık. Parfüm ithal eden firmalarla ve birçok kozmetik mağazasıyla görüştük. Bazı kozmetik mağazalarının en çok satan parfümlerden top 5, top 10 gibi listeler hazırladıklarını öğrendik. Her şeyin en çok satanına meraklı olduğumuz için sonuç ortada.

Liste hazırlayan mağazaların en önemlisi Carrefour Sa Vega Alışveriş Merkezi'nin içindeki ünlü Fransız kozmetik mağazası Sephora. Sephora erkekler ve kadınlar için top 5 listesi hazırlamış. Erkeklerin en çok satan parfümleri Aqua di Gio (Armani), Burberry, Lolita Lempicka, Pi (Givenchy) ve Image (Cerutti)'den oluşuyor. Parfüm uzmanları bu listeyi şöyle yorumluyor: "Erkekler parfüm konusunda çok tutucu. En çok satan beş parfümün hiçbiri yeni çıkmadı. Erkekler tazelik hissi veren ve baharatlı olan kokuları seviyorlar. Ve onlar parfümlerini kadınlara oranla daha uzun sürede tüketiyorlar."

Kadınların listesine gelince... Miracle (Lancome), Purwish (Chopard), Burberry's, Image (Cerutti) ve Haute Couture (Givenchy). Kadınların parfüm seçimine bakılarak yapılan yorumlar daha farklı. Çünkü kadınların parfüm seçimi en son çıkan parfümlere göre çok değişiyor. Bir kere hepsi yeni çıkan kokuyu bir kez deniyor. Eskiden "Chanel 5" kadınları vardı. Onlar ölünceye kadar Chanel 5 kullanırdı. Şimdi nerdeee? Herkesin en az üç çeşit parfümü var. Yazın başka, kışın başka, gece, gündüz bambaşka. Klasik parfümlerinden vazgeçmeyenlerin sayısı az. Örneğin Burberry tüm zamanların en beğenilen ve en çok satan parfümü. Türk kadını genelde şekerli, fresh ve yumuşak parfümlerden hoşlanıyor.

Erkekler ve kadınlar için çıkartılan ortak sonuçlara gelince: 1. Bir parfüm iyiyse kadın versiyonu da erkek versiyonu da tutuluyor. 2. Kadınlar kendi parfümlerinin erkek için olanlarını kullanmaları için sevgililerine baskı yapıyor.

En son ne aldım (Asya)
En son kendime Armani'den parfüm aldım. Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 30 milyon civarındaydı. Parfümün ismi "Mania". Mania, Armani'nin en son çıkardığı koku. Doğrusu çok beğendim. Armani'nin önceki parfümlerini de beğeniyordum. Ama Mania bir başka güzel. Bir kere çok kalıcı bir koku. Uzun süredir kendim için alışveriş yapmıyorum. Sürekli kızıma alışveriş yapıyorum. Mothercare, Chicco, LC Waikiki, Premaman gibi çocuk mağazalarını dolaşıp duruyorum. Onun farklı ve güzel giyinmesi benim için çok önemli. Hem kızıma hem kendime alışveriş yapabildiğim mağazaları çok seviyorum. Bir taşla iki kuş vurmuş oluyorum. Örneğin Nişantaşı'nda yeni açılan İngiliz markası Laura Ashley tam bize göre.

Sibel Arna


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır