kapat

Pazar Eki
10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Teknoloji
Ofisinizi evde kurun Bu soğukta işe gitmek yerine terliklerinizi bile çıkarmadan yan odaya geçin ve çalışmaya başlayın. Home Office adıyla bilinen 'evdeki işyeri' anlayışı günden güne yaygınlaşıyor

Bugünlerde pek moda olan 'home office' diye bir terim var, anlaşılan daha Türkçe karşılığı bile bulunamadan günlük yaşamımıza girmiş. İş yerini evde kurmak anlamına geliyor. Evin bir köşesini teknolojik ve mimari olarak ona göre tasarlıyorsunuz. Bilgisayar kullanmanız ve internete bağlı olmanız şart. Geriye kalan kısmı işinizin gereklerine göre değişebiliyor.

HİÇ ÇIKMADAN
Evde çalışmanın en cazip yanı kışta kıyamette, yağmurda çamurda evden çıkmamak. İki dirhem bir çekirdek giyinmek yerine pijamalarla ve pofuduk terliklerle hiç rahatınızı bozmadan işinizin başında olmak. Trafikte kaybedilen zamandan da tasarruf etmiş oluyorsunuz. Evden çıkmadan ve sürekli mutfaktan bir şeyler atıştırarak çalışanları bekleyen tehlike ise kilo almak, traş olmayı veya makyaj yapmayı unutmak ve sosyalliğini kaybetmek.

ÜRÜNLER HAZIR
Hem mobilyacılar hem de bilgisayar donanımı üreticileri evde çalışanların ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmeye başladılar bile. Ev tipi ofisler için mobilya üreten İspanyol Actiu'nun Türkiye dağıtıcısı Kinesis, www.kinesis.com.tr adresindeki sitesinde bu çözümleri tanıtıyor. Kablosuz kullanım özelliğine sahip HP Omnibook 500, taşınabilir bilgisayar, hareket kabiliyeti sağlama ve güvenilirlik açısından iyi bir tercih.

Eğer evde bir e-iş kurmuşsanız HP e-center'a bağlanarak web tabanlı servislere erişebildiğiniz için SMB e-PC'yi tercih edebilirsiniz. Dell OptiPlex GX150 ise performanslı bir masa üstü bilgisayarı olarak dikkat çekiyor. Dell'in taşınır bilgisayarı CPx J750GT de kategorisinde en iyilerden. Yazıcı alırken ihtiyaçlarınızın ne olduğunu belirlemeniz lazım. Örneğin renkli baskı, fotokopi ve tarama özelliklerini bir arada bulabileceğiniz hesaplı bir aygıt isterseniz daha yeni piyasaya çıkan HP PSC 500'e bir bakın. Hızlı baskı ve profesyonel kullanım için ise Deskjet 990 Cxi iyi bir tercih. Bütün iş evden çalışmaya başlamak için karar vermekte.

EV OFİSİ MOBİLYASI
Yeni eğilimin ihtiyaçlarını konforlu, ergonomik ve her mekana uyarlanabilen modüler ürünlerle karşılayan Kinesis'in ürünleri www.kinesis.com.tr adresinde görülebiliyor ve bazıları sipariş edilebiliyor.

ÇOK ÇOK HAFİF
Çok hafif ve çok ince taşınabilir PC isteyenler için 2 buçuk cm kalınlığında ve 1 buçuk kiloluk Omnibook son derece uygun. Intel'in son çıkan düşük voltajlı Mobile Pentium III işlemcileriyle 500 MHz hızında çalışıyor.

ÜÇÜ BİR ARADA
Hem renkli yazıcı, hem fotokopi makinesi, hem de scanner isteyenler için 300 dolarlık bir ev tipi makine. Çok hızlı çalıştığı söylenemez ama fotoğraf, tişört, tebrik kartı ve broşür basıyor.

İNTERNET PC'Sİ
HP, SMB e-PC ile bütünleşik internet araçları, internet üzerinden yardım ve kişiye özel hizmetler sunuluyor.

KÜÇÜK KASA
OptiPlex GX150 masa üstü bilgisayarı gürültüsüz ve kolay açılan bir küçük kasaya sahip.

Saatleri ayarlama enstitüsü
Eğer hastalık derecesinde dakik iseniz atom saatini tanımanızda yarar var. Web'de www.atomictime.com sitesinde tanıtılan bu saatler bir milyon yılda bir saniyeden daha az bir sapmaya sahip. Bu hassaslığı kendi içinde bir mekanizma ile sağlanmıyor. Radyo dalgaları ile en yakın bilimsel laboratuvardaki atom saatine bağlanıyor ve ondan bilgi alıyor. Atom saatlerinde bir vakumlanmış tüp içindeki sesiyum-133 atomunun 9.19 milyar kez titreşmesi bir saniyeye eşit, şaşmaz ölçü bu. Kol saatinin pili bitse de sorun değil, yeni pil takıp telsiz bağlantısıyla saati sorup öğreniyor. Tabii artık yıl, yaz saati, kış saati gibi ayarlama dertleri de kalmıyor. Tek kusuru 2 bin dolarlık fiyatı. O kadar parayı vermek yerine yılda bir kere ayarlama yapmaya kimse üşenmez herhalde.

İlk multimedya telefon
Dünyanın ilk multimedya telefonu Nokia 9210 Communicator, internet üzerinden tanıtıldı. 4096 renk ekranı olan bu yeni cihaz mobil multimedyayı kullanıma sunuyor. Cepte taşınan cihazlardan internete erişme giderek yaygınlaştığı için yüksek hızda veri iletimi, mobil mesajlaşma ve görüntü aktarma önem kazanıyor. Telefon, faks, e-posta haberleşmesi, web'de dolaşma, ve WAP'ı biraraya getiren aygıt, Word ve Excel gibi PC ofis uygulamalarını da destekliyor.

DVD
Bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı

Son zamanlarda 'Notting Hill' gibi romantik komediler yapılmıyor artık. Julia Roberts ve Hugh Grant'in oynadıkları film, sinemalarda oynadığında büyük ilgi görmüştü. Grant'in filmdeki ev arkadaşını hatırlıyorsunuz değil mi..? Unutmak ne mümkün..! Dvd formatında, yönetmen Roger Michell ve 'Four Weddings And A Funeral'ı da yazan Richard Curtis'in film hakkındaki yorumları dışında, kamera arkası görüntüleri ve filmden çıkarılmış sahneleri de bulabilirsiniz. Eğer gerçekten yolunuz Notting Hill'e düşerse diye bir de gezi rehberi bile eklemişler..!

Muammer Özdemir


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır