kapat

Pazar Eki
10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kankan kızı Nicole Kidman
Nicole Kidman artık bir Moulin Rouge güzeli. Baz Luhrman'ın yönettiği Moulin Rouge müzikalinde kankan kızlarından birini oynuyor

Her şey 1998'de yönetmen Baz Luhrman'ın, New York'a gidip Nicole Kidman'ı sahnede izlemesiyle başladı. Hatırlarsınız: 'Mavi Oda'. Hani Nicole Kidman'ın çırılçıplak kaldığı oyun. Ancak Kidman, bu oyunda sadece çıplak kalmıyordu. Aynı zamanda şarkı da söylüyor ve dans ediyordu. Mavi Oda'yı seyreden yönetmen çok etkilenir Nicole Kidman'dan. Ertesi gün kocaman bir demet uzun saplı kırmızı gül gönderir Kidman'a. Üzerine de şu notu iliştirir: "Şarkı söyleyebiliyor, dans edebiliyor ve... Ölebiliyor."

O günlerde yönetmen Moulin Rouge'u yazmanın daha ilk aşamalarındaydı. Sadece yeterince ünlü bir Hollywood yıldızı aramıyordu; yaratacağı karakteri ve filmdeki trajediyi hakkıyla oynacak kadar da yetenekli birisini arıyordu. Bu şarkı söyleyebilen, dans edebilen ve ölebilen biri demekti. Nicole bu üçünü de yapabilirdi. İddialı rollerin meraklısı Nicole Kidman, Luhrman'ın müzikal teklifini tabii ki hiç tereddüt etmeden kabul etti.

Film, 19. yüzyılın Paris'inde Moulin Rouge tiyatrosunda geçiyor. 1890'ların Moulin Rouge tiyatrosunun aynısı film için Sydney'de yeniden inşa edildi. Filmin en önemli erkek karakteri pek tabii ki John Leguizamo'nun canlandırdığı ünlü ressam Toulouse Ğ Lautrec. Soylu ve çok zengin bir aileden gelen ancak küçükken attan düştüğü için büyümesi duran ve sakat kalan Lautrec, hayatının geri kalan kısmını randevuevlerinde ve Moulin Rouge'da kadınlarla ve resim yaparak geçirir. John Leguizamo, Lautrec'i layikiyle canlandırabilmek için bütün film boyunca diz üstü yürümek zorunda kalır. Üstelik hakiki dursun diye dizine metalden protez ayaklar takar.

KORKMA NICOLE
Nicole Kidman, bu projeye girdiğinden beri, yani bir yıldır, zamanının büyük bölümünü endişelenerek geçirmiş. "Dans etmekten, şarkı söylemekten çok endişeleniyordu. Sonra ona dedim ki 'Neden korkuyorsun? Baz (yönetmen) yapamayacak olsaydın seni seçmezdi. Dünyadaki bütün büyük oyuncuları denedi bu rol için ve seni seçti. Bu yeterince iyi bir başlangıç değil mi!" diyor filmin şan hocası Andrew Ross. Mesele şu ki, filmde oynayan herkes kendi sesiyle şarkı söylemek zorunda.

Filmin müzik yönetmeni Marius De Vries, daha önceden Madonna, Björk ve U2 ile çalışmış bir yönetmen. "Filmin müziğini en önemli sorunu şuydu: Film bir 'dönem filmi' ancak o zamanların şarkılarını kullanacak olsak, hiçbir şekilde dramatik bir etki yaratamazdık. Biz de ne yaptık? Aldık o şarkıları ve çaktırmadan günümüz stillerine oturttuk."

Nicole Kidman, bu filmi için "benim için büyük bir şey" diyor: "Ne kadar eleştirileceğim, ya da kariyer anlamında ne kadar risk alıyor olacağımın hiç önemi yok. Önemli olan denemiş olmak. Başarısız olmak gerçekten zor bir durumdur. Ama bir şekilde atlatırım." (Vogue)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır