kapat

Pazar Eki
10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bundy'siz hayat çok bayat
CNBC-e'de yayınlanan "Evli ve Çocuklu" dizisi tam bitecekken Ozan Kurt'un kurduğu "Bundy Hayranları Kurtuluş Ordusu" sayesinde eski bölümler yeniden yayınlanacak. Müjdeler olsun!

Al Bundy, bir erkeğin düşmek istediği durumların en sonuncusu. O, asla ve asla yemek yapmayan, hayatta para yemek dışında hiçbir vazife üstlenmeyen bir kadının kocası, önüne gelen her erkekle flört eden çok güzel ama çok aptal bir kızın ve bir kızla hayatında bir kere tokat yemeden iletişim kuramamış, en az ablası kadar aptal bir oğlanın babası. Dahası az kazanan ve bu nedenle sürekli aşağılanan bir ayakkabı satıcısı. Amerikan anlayışına göre başarısızlık abidesi bir zavallı. Tek derdi karısının seks isteklerini savuşturmak, televizyon seyretmek ve yemek yemek.

"Evli ve Çocuklu", tam 11 yıl boyunca Amerikan televizyonlarında yayınlanmış bir dizi. Variety dergisinin yaptığı "en çok sevilen komedi dizisi" anketinde "Evli ve Çocuklu" hâlâ yedinci sırada. Dizinin çekimleri beş yıl önce kesiliyor. Yedi yıl önce bir ara atv ekranlarında gördüğümüz dizi, geçtiğimiz yıl CNBC-e'de tekrar gösterilmeye başlandı. Bir yıl boyunca hafta içi her gün yayınlanan "Evli ve

Çocuklu"nun 261'inci ve ne yazık ki son bölümü önümüzdeki salı günü yayınlanacak ve dizi ekranlara veda edecekti.

BARİ ESKİLERİ ÇOK GÖRMEYİN
Henüz CNBC-e tarafından yeniden yayınlama kararı alınmamışken dizinin hastası olan Ozan Kurt, Aralık ortasında biteceğini öğrenince "Bundy Hayranları Kurtuluş Ordusu"nu kurmaya karar vermiş. http://www.geocities.com/bundyforever/in

dex.htm sitesinde Ozan, günbegün gelişmeleri okuyucularına aktarıyor. "Dizi devam etsin. Yeni bölümleri çekilmiyor biliyoruz, ama eskileri tekrar etsin" derdinde Ozan.

Kampanyaya gelen destekler, tepkiler, Bundy ailesinin muhtelif resimleri, mesajlar, diziyle ilgili anketler, forumlar, üyelik, yabancı Al Bundy sitelerinin listesi; hepsi bu sitede yer alıyor. Dizinin bütün bölümleriyle ilgili bilgi de alabiliyorsunuz.

Siteyi hazırlayan ve kendini Bundy Hayranları Kurtuluş Ordusu Genel Sekreteri ilan eden Ozan Kurt 19 yaşında. Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyor. Ordu karargahı minik odası. "Bundy bir tutku. Eve geliş gidişlerini dizinin yayınlanma saatine göre ayarlayan bir sürü tanıdığım var. Gündüz kaçırdıysam gece üçe kadar beklediğim oluyor" diyor Ozan.

Al Bundy, Ozan'ın anti-ütopyası aslında. "Onun yaşadığı hayat korkulu rüya gibi bir şey. Al Bundy'nin çektiği azaplara bakıp bakıp gülüyorum. Evliliklerin aşarı abartılmış hali bir yerde. Kendimi tabii ki yakın görmüyorum, bizim aile Bundy'lerin tam tersi. Ama yine de bu dizi yüzünden evlilikten soğudum diyebilirim" itirafında bulunuyor.

Siteyi hazırlarken belli bir ilgi göreceğini biliyormuş Ozan: "Otobüste, vapurda hep duyuyordum; dün gece Bundy şöyleydi böyledi diye. Ama bu kadar çabuk yayılacağını tahmin etmiyordum. Bir haftada üç bin kişi ziyaret etti siteyi."

Cuma günü BHKO amacına ulaşıtı. Yoğun ilgiyi farkeden CNBC-e, diziyi ilk bölümden itibaren tekar yayınlamya karar verdi.

Bundy forever'dan seçmeler
Bundy'ler giderse kafamı mikrodalgaya koyup pişiririm!

Evli ve Çocuklu'nun kaldırılacağını duyduğumda allak bullak oldum! Ben onları izlemezsem rahatsız oluyorum, fiziksel bağımlılığım var. ICQ listemdeki herkesi haberdar ettim.

Bundy yoksa Kanal E de yok!

Bu mücadele sonuna kadar devam etmeli! Elden gelen arda konmamalı, o ailenin herbir ferdi altın değerindedir. Yaşasın haklı mücadelemiz!

Şimdiden depresyona girdim, Bundy'siz bir yaşam düşleyemiyorum. Şaka yapmıyorum, şu anda gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi, gözlerim sulanıyor. Herkese sesleniyorum, savaşalım, başaralım. Al Bundy bilse bizimle gurur duyardı.

Bundy'e kalkan eller kırılır!

Bundyleyenler birleşin!

Manyak mısınız siz lan?

Bu adamlar cidden çıldırmış! Biz aile kavramını Bundy'lerden öğrendik. Onlarsız yaşanmaz ki...

Dünyanın en iyi dizisi ekranlara veda etmeyecek, ettirmeyeceğiz!..

Bundy uğruna ölürüm bea canımı iste veriim bea!..

Bunlara kimin patron olduğunu göstereceğiz.... Bizim insanca isteğimize verdikleri yanıt WHO'S THE BOSS... Bu televizyoncuların kendilerine güveni çok fazla galiba. BHKO gerekli cezayı verecektir...

Mutlu Tönbekici


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır