kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Bir özürlü mektubu

Aslında olay özürlüler ile ilgili ama aşağıdaki mektubu okuyunca, medeni ülkelerle aramızda nasıl bir uçurum olduğunu görmüş olacağız.

İşte geri kalmışlığımızı gösteren bir özürlü mektubu... Bana kalırsa yerden göğe kadar haklı...

"Sayın Ahmet Vardar,

Size bu satırları tüm özürlüler adına yazıyorum. Ülkemizde sadece dünya özürlüler gününde hatırlanan özürlüler adına... Bu satırların yine ciddiye alınmayacağına eminim. Ama bunu son bir görev biliyorum.

Konu trafik kanunu... Nedeni, şu anda üzerinde değişiklik çalışmaları yapılması... Maksadı, Amerika ve çağdaş Avrupa ülkelerinde özürlülere tanınan hakların bizlere tanınması.. Hoş Avrupa ve çağdaş devletlerin insan hakları, ülkemizde sadece bebek katillerine, devleti soyanlara ve ülkemizi parçalamaya çalışanlara tanınır. Bizler gibi kanunlara ve nizamlara uyan, vergilerini ödeyen, bu ülke için çalışan özürlüler için lükstür insan hakları... Amerika'da özürlü kovboyun sahip olduğu haklar bizde özürlü profosörlere bile uygulanmaz.

Avrupa Birliğine girme çalışmaları yaptığımız şu sıralarda özürlüler için trafik kanunda değişiklik istiyoruz. Avrupa Birliği Parlementosunun (Avrupa Birliği resmi gazetesinin 24.8.1991 gün ve L.237 sayısında yayınlanan) TRAFİK KANUNUNDA özürlülere tanınan hakları istiyoruz.

Özgürce yer değiştirmek hepimizin hakkıdır. Örneğin Avrupa'daki tek gözlü vatandaş sürücü belgesi alma hakkına sahiptir. Kulakları duymayan bir Avrupalı da sürücü belgesi alabilir. Ama bizde aynı özürlüler tarfik canavarı ilan edilir. Gazete sayfalarında, TV ana haber bültenlerinde görülürüz. "Flaş... Flaş... Flaş... Tek gözlü sürücüden sonra sağır sürücü de yakalandı..:" Haberi incelediğimizde özürlünün kazaya karıştığı falan da yoktur. Normal tarfik kontrolunda yakalanmış ve TRAFİK CANAVARI ilan edilivermiştir. Ve bizleri bu haberler ta yüreğimizden yaralar. Bir çoğumuz tek gözümüz, duymayan kulağımız, olmayan organlarımızla, bu vatan için çalışmısızdır. Belki bazılarımız organlarını bebek katillerine, bölücülere karşı kaybetmişizdir. ÜLKEMİZDE İNSAN HAKLARI VE AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARI KATİLLERE HAK, ÖZÜRLÜLERE LÜKS'TÜR...

Sizden ricam, trafik kanununun değiştirildiği şu günlerde Avrupa Birliği Parlamentosunun kabul ettiği trafik yasasında, sürücü sağlık şartlarının, yurdumuzdaki özürlülere de uygulanması için yazılarınızla vereceğiniz küçük bir destektir. Bu küçük destek özürlüler için büyük şeyler ifade edecektir. Lütfen bunu Milletvekillerimize iletmeyi önermeyin.Onlara ulaşamıyoruz. Ulaştığımız yazılar da okunmadan çöpe gidiyor. Şahsen ben birçoğuna tek tek yazıp, TBMM'ne postaladım. Hiçbiri okumadı. Buna Parti Başkanları bile dahil... Yaşı kırkı aşmış birmühendis olarak bunu sizden ve ülkemden istiyorum."

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır