kapat

Ramazan Özel
10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Anne babaya saygı
"Rızkının geniş, ömrünün uzun olmasını arzu eden (akrabalarını ziyaret etsin) onlarla olan bağlantısını devam ettirsin. (Buhari, Müslim) "Allah'ın rızası, (anne) ve babanın rızasındadır.

Allah'ın gadabı da (anne ve) babanın gadabındadır." (Sünen-i Tirmizi)

YEmen ahalisinden bir adam, yurdunu bırakarak Hz. Peygamber (S.A.V)'e geldi. Hz. Peygamber (S.A.V): "Yemen'de kimsen var mı? diye sordu. (Adam): "Annem, babam var" dedi. Hz. Peygamber: "Sana müsaade ettiler mi?" buyurdu. (Adam): "Hayır" dedi. Peygamber (S.A.V): "Öyle ise onlara dön de onlardan müsaade iste, müsaade ederlerse savaş, etmezlerse onlara hizmet et" buyurdu. (Sünen-i Ebu Dâvut)

Allahu Teala buyuruyor ki: "Allah" Ben'im, "Rahman" Ben'im, Rahm'ı yarattım, onu kendi ismimden türettim. Bundan dolayı akrabalık haklarını gözetenlere Ben de rahmet ederim. Bunu gözetmeyenlerden de rahmetimi keserim. (Tirmizi)

Benİ Seleme kalibesinden bir adam geldi de: "Ya Resulallah, anne ve babamın ölümlerinden sonra, onlara yapabileceğim bir iyilik var mı? diye sordu. Hz. Peygamber: "Evet, onlar için mağrifet dilemek, vasiyetlerini ve taahhüdlerini yerine getirmek, yakınlığı onlar vasıtası ile olan (amca, hala, dayı ve teyze gibi) kimseleri ziyaret etmek ve onların dostluklarına ikramda bulunmaktır," buyurdu. (Sünen-i Ebõ Dâvud)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır