kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meğer Ecevit onu da affetmiş
"Ecevit'in geleneğine vatan hainlerini affetmek yabancı değil" diyen isyancı vekil Ali Güngör de 1974 affından yararlanmış

Meclis Genel Kurulu'nda Af Yasası görüşülürken, Başbakan Bülent Ecevit ve kabineyi "vatan hainliğiyle" suçlayan MHP İçel Milletvekili Ali Güngör, yine Ecevit'in başbakanlığı döneminde çıkarılan 1974 affından yararlanarak affedilmişti.

MHP'nin "eğitimciler" grubunda yer alan Türkeş'in eski kurmaylarından Ali Güngör'ün adı, 12 Mart döneminin ardından 13 Nisan 1970'te Dr. Necdet Güçlü'nün öldürülmesi olayına karışmıştı. Güngör ruhsatsız silah taşımak ve kavgada kullanmak suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırdı. Doğan cezaevindeyken, cezasını yatan Güngör tahliye oldu. Tarım Müsteşarlığı'nda işe başladı. Ancak,Yargıtay kararı bozdu. Yargıtay cinayetten mahkum olması gerektiği sonucuna vardı. Mahkeme yenilenen yargılama sonucunda Güngör'e 24 yıl hapis cezası verdi. Ancak, merminin hangi silahtan çıktığı belirlenemediği için cezalar 12 yıla indirildi. Mahkemenin mahkumiyet kararı vermesinden kısa bir süre sonra Ecevit'in başbakanı olduğu CHP-MSP koalisyon hükümeti döneminde çıkarılan af yasası yürürlüğe girdi ve dava dosyası kapandı.

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ
Önceki gece Meclis'te yaptığı konuşma ile Ecevit'i ağır bir dille eleştiren Güngör, MHP Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Güngör'ün konuşmasının ardından Meclis'teki odasında kurmaylarıyla ilk değerlendirmeyi yapan Bahçeli, Güngör'ün Disiplin Kurulu'na sevkini istedi. Güngör ise, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz" sorusuna, "O sorunun sorulmasını istemem" yanıtını verdi. Güngör, Ecevit'in 1974'de çıkardığı aftan yararlanıp yararlanmadığı sorusuna ise, "Yararlandım. Ama, şimdi bu konularda konuşmak istemiyorum" yanıtını verdi.

ECEVİT: MHP'NİN İÇ SORUNU
Başbakan Ecevit, gazetecilerin MHP'li Ali Güngör'ün 1974 yılındaki Af Yasası'ndan yararlandığını hatırlatması üzerine şöyle konuştu: Yeni öğrendim. Meclis'teki konuşma ile ilgili olarak bir şey söylemek istemiyorum. Bu MHP'nin kendi iç sorunudur.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır