kapat

Melodi
10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Giysilere yansıtılan sanat
Dinamik desenler ve sıradışı baskılar, bu kışın modasını harekete geçiriyor. Modern tablolardan esinlenen modacılar, koleksiyonlarında geometrik desenleri işliyor

Modacılar bu sezon avangard çizgiyi, nostaljik kesimlerle birleştirerek her kadının gardrobunda bulundurmaktan zevk alacağı koleksiyonlar yarattılar. Aslında ilk bakışta insana fazla hareketli gibi görünen, hatta gözü yoran bu desenler kombin sorunu yaratmayan, içerdiği çok çeşitli renklerle, her renkle uyum sağladığından, ne kadar kolay ve sorunsuz olduklarını da ispat ettiler. Daireler, elipsler, oklar, kare, diktörgen ve üçgenler, giysilerde kullanılan geometrik desenlerden başlıcaları. Siyah, kırmızı, gri, kahve ve mürdüm gibi birlikte belki de düşünemeyeceğimiz renkler, konu geometrik desenler olunca çok hoşa gidecek kombinler oluşturabiliyorlar.

RENKLİLİKLE GELEN YENİLİK
Geometrik desenler genelde omuzları girik, şifon veya fularlı olan bluzlarda daha çok göze çarpıyor. Upuzun fularlarını ister açık bırakıp çok salaş bir şekilde deri pantolonlarla kullanabilir ya da boynunuza sımsıkı dolayarak veya fiyonk halinde bağlıyarak, tayyörler veya dar eteklerle ciddi bir havada taşıyabilirsiniz.

Dapdar, vücuda oturan elbiseler ise jarse kumaşlardan yapılıyor ve daha dinamik bir hava yaratılıyor. Her ne kadar bazı modacılar tümü geometrik desenler bir bluzun altına yine aynı desenlerin küçültülmüşünden etek ya da pantolonlar önerseler de, bu desenleri düz renklerle kombinlemekte fayda var. Bu yıl modada dişiliğin sınırları yeniden çiziliyor. Versace, Miu miu ve Versus organik dalgaları, elips ve daireleri, feminen vücutta kullanmış. Dolce & Gabbana, Fendi ve Louis Vuitton postmodern tabloları örnek alarak ve kareyi kullanarak sanal dünyayla gerçek yaşamı birleştirmiş.

Renkli olmanın cesareti modada kadına yepyeni bir yer sağlıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır