kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Boğaz'a inci taneleri
Kuruçeşme sahiline tarihi kimliğini kazandırmak için eski yalıların yeniden inşası gündemde. Önce Muhsinzade Yalısı butik otele dönüştürülüp Boğaz'ı süsleyecek

8 YALI DOĞACAK
DEFTERDARBURNU ile Kuruçeşme arasında 19. Yüzyıl başlarında inşa edilen ancak zaman içinde yok olan 8 yalıyı yeniden Boğaziçi'ne kazandırmak için dev bir girişim başlatıldı. Boğaz'ın eşsiz güzelliğine güzellik katacak örnek girişimin öncülüğünü ise Unit Turizm üstlendi.

İLK TEMEL ATILDI
UNİT Turizm, Yüksek Mimar Tuncay Turuthan'ın çizdiği, Anıtlar Kurulu'nun onayladığı proje ile bir zamanlar Boğaziçi'ni süsleyen Muhsinzade Yalısı'nı aslına uygun olarak inşa edip butik otel olarak hizmete sokmak için geçtiğimiz günlerde Kuruçeşme'de temel attı.

TURİZM BÖLGESİ
FİRMANIN Beşiktaş Belediyesi'nden Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na kadar ilgili tüm kuruluşlara yaptığı başvuruların onaylanıp bölgenin "Turizm Bölgesi" ilan edilmesiyle, zaman içinde yok olan diğer 7 yalının da yeniden Boğaziçi'ne kazandırılmasının önü açılacak.

PRESTİJ BÖLGESİ
YERLERİ şu anda; depo, yazlık eğlence mekanı ve hipermarket olarak kullanılan eski görkemli yalıların yeniden inşa edilmesiyle, Boğaziçi'nin boynundaki zarif kolyeye yeni inciler ilave olacak. Projeyle Kuruçeşme sahili İstanbul'un en prestijli yerlerinden biri haline gelecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır