kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çatlı'nın ortağına dava
Susurluk Kazası'nda ölen Abdullah Çatlı'nın da ortağı olduğu Sultan Tekstil'in 1995'te sahte fatura kullanarak vergi kaçırdığı ortaya çıktı. Çatlı'nın ortağı Aydın İpekli ve kızkardeşi Serpil İpekli hakkında vergi kaçakçılığı suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Aydın İpekli ve kardeşi Serpil İpekli hakkında "sahte belge alıp kayıtlara geçirerek kullanmak suretiyle vergi kaçakçılığı" suçundan 213 sayılı Vergi Usul kanunu'na göre 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tantan'ın tefeci öfkesi
DiyarbakIr'da son seçimlerde ANAP'ın 5. sıra milletvekili adayı olan Murat Karadaş'tan tefeciler yüzünden cezaevine girdiğini belirtir bir mektup alan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, hemen harekete geçti.

Tantan'ın talimatı üzerine Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde geniş çaplı bir tefeci operasyonu başlatıldı. Yüksek faizle para satan, tahsil etmek için de şiddete başvuran tefecilere yönelik operasyonda 100 kişinin ifadesi alındı.

Ekrem Senvar

Mirzabeyoğlu grev dışında
F Tipi Cezaevi'ne karşı sol görüşlü tutukluların başlattığı açlık grevi 52 gününü geride bırakırken Kartal Özel Tip Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBDA-C örgütü mensubu 10 tutuklu da dünden itibaren ölüm oruçlarına destek amacıyla açlık grevine başladılar.

Cezaevi idaresine dilekçe veren tutuklulardan Alaatin Bekir Aytemiz, Şaban Çavdar, M.Akif Turan, Cemal Şahin, Yılmaz Şahin, Hüseyin Yeşilyurt, Hasan Kopar, Ömür Konca, Ethem Köylü Gürsel Avcı dünden itibaren F Tipi cezaevlerini protesto amacıyla açlık grevine başladıklarını belirttiler. Mirzabeyoğlu'nun eyleme katılmadığı bildirildi.

Artık ölsem de gam yemem
Mecliste önceki gece yapılan af görüşmeleri, cezaevlerindeki mahkumlar tarafından heyecan içinde izlendi. Ankara yarı açık cezaevinde kalan 256 mahkum da gece yarısı saat 01.00'e kadar Meclis'teki görüşmeleri takip etti.

Yemekhanedeki televizyonun önünde biriken mahkumlar af yasasının kabulünden sonra alkışlarla yemekhaneyi inletirken "Yaşa, varol, bravo" diye bağırdılar. Af karşıtı konuşmalar ise "yuh" sesleriyle protesto edildi. Yasanın kabulünden sonra tüm mahkumlar birbirlerine sarılıp sevinç çığlıkları attılar. Cinayet suçundan 16 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan 82 yaşındaki Rıza Dede (Durmuş) de en ön sırada görüşmeleri izleyenler arasında yer aldı. Rıza Dede koğuşuna döndükten sonra sevinç ve heyecandan sabaha kadar uyuyamadı. Sabah olur olmaz bavulunu toplayacağını söyleyen Rıza Durmuş, dün SABAH'a bavulunu hazırladığını belirterek tahliye olmak için Cumhurbaşkanı'nın onayını beklediğini söyledi. Durmuş, "Torunlarımla kucaklaşacağım. Artık ölsem de gam yemem" dedi.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır