kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Biz affetmiyoruz
Af mağdurları el ele verdiler, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e "affı" veto etmesi için "Biz affetmiyoruz, siz de affetmeyin" diyorlar...

Meclis Genel Kurulu'ndan çıkan af tasarası cezaevinde bulunanlara bayram sevinci yaşatırken af mağdurlarını çileden çıkarttı. "Biz affetmiyoruz" diyen af mağdurlarının son umudu ise Cumhurbaşkanı Sezer oldu. Mağdurlar, Cumhurbaşkanı Sezer'in "Af Yasası"nı veto etmesi için kampanya başlattılar. İşte umutlarını Sezer'e bağlayan af mağdurlarından sadece birkaçı...

VEKALETİMİZİ VERMEDİK
Boray Uras: Meclis affı kabul etti. Ancak biz milletvekillerine oy verirken onlara genel vekaletnamemizi vermedik. Bu yetkiyi onlara kimse vermemişken bize kan borcu olanları nasıl olur da milletvekilleri affedebilir? 23 Nisan'da çocuğu öldürülen bir aile için affın 23 Nisan 1999'tan itibaren geçerli olması ne ağır hakarettir. Şimdi yasa Cumhurbaşkanımızın önünde. Biz Cumhurbaşkanımızı, anne baba duyarlılığına haiz, eğitimli, kültürlü, sağduyu ve soyal adelete inanan saygı değer bir kişi olarak görüyoruz. Gönül koymadan vereceği her türlü kararın da arkasındayız. Çünkü biz ona vekaletimizi verdik. Veto ederse vetosunun kabul ederse kabulunun arkasındayız.

Kadriye Özbek: Cumhurbaş-kanımızın af tasarısını veto etmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımız umarım baskılara boyun eğmez. Ama bu noktadan sonra ne yapabilir ki? Ancak Cumhurbaşkanımıza güvendiğim için yine de umutluyum. Kardeşimi öldüren kişiye eğer devlet bir şey verdiyse bana ne verecek? Kardeşimi geri verebilecek mi?

Ayten Gören: Ağabeyim 5 Aralık 1997 yılında sabıkalı bir cani tarafından öldürüldü. 17 yıl 6 ay ceza aldı ama şimdi de aftan yararlanabilecek. Bu kişinin daha önceden adam yaralamaktan şartlı tahliyesi bulunuyordu. Şartlı tahliyesinin sona erdiği günün üstünden 1 ay geçmeden ağabeyimi öldürdü. Şimdi soruyorum bu cani katil affı hak ediyor mu? Bu noktada tek güvencem Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer. Çünkü kendisi hem insani hem de hukuki bir yüreğe sahip.

Tuba Akkaya: Benim babamı öldürdüler. Tek isteğim kendilerini bir an bile olsa bizim yerimize koymaları. Neler hissettiğimizi, içinde bulunduğumuz umutsuzluğu anlamaya çalışsınlar. Bu isteğimi de kendilerinden başka birisi yerine getiremez.

Çünkü ne Başbakan Bülent Ecevit ne de MHP Genel Başkanı Bahçeli bunu bilebilir; kendileri evlat nedir, baba olmak nedir bunu bilemezler. Yasa Cumhurbaşkanı Sezer'den veto yese bile bu affı çıkarmak için "evet" diyenleri affetmeyeceğim.

İşte af mağdurlarının Köşk'e giden mektubu

Sayın Cumhurbaşkanım;

Bizler TBMM'nin kabul ettiği af yasasının mağdurlarıyız. Sadece mağdur ailelerinin değil, Türk Milleti'nin de iradesini hiçe sayarak çıkarılan bu yasa toplumun büyük bir kesimini dışlamıştır. Eli kanlı caniler serbest bırakılırken yürekleri yanan insanlar hiçe sayılmıştır.

Bu yasa toplumsal barışı sağlamaktan çok toplumsal kavgalara yol açacaktır. Üstelik toplumda önemli ve büyük suç işleyenlerin hiç cezalandırılmayacağı, yaptıklarının yanlarına kar kalacağı yolunda yerleşmiş bir inanç vardır.

Bu yasa, yıllarca daha yakalanmamış katillerin yakalanmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını bekleyen adalet mekanizmasına güvenmiş namuslu insanların bu kuruma olan güvenini bitirecek ve ruhlarda kapanmamak üzere derin yaralar açacaktır.

Bu yasa böyle çıkarsa, kendi adaletlerini kendilerinin sağladığı insanlar ortaya çıkacak ve bugünün mağdurları yarının suçluları olacaktır.

Ben böyle bir yasaya karşıyım ve AFFETMİYORUM.

Sayın Cumhurbaşkanım, yukarıda belirttiğimiz nedenlerle büyük bir yanlışın düzeltilmesi için anayasanın bize size getirdiği olanağı kullanacağınızdan eminiz.

Bu hepimizi ilgilendiren bir konudur, sizin bu af yasasını VETO etmeniz çağrısında bulunuyorum.

Saygılarımı arz ederim.

"Biz affetmiyoruz" sloganıyla kampanya başlatan af mağdurları halktan destek istediler. Katılmak isteyen vatandaşlar şu numaralardan tepkilerini iletebilirler.

Faks: 0312 4271330 e-mail: cankaya@tccb.com.tr

Bülent Günal- Öge Demirkan


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır