kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vatikan çark etti
Papa, Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz'ın "Ateistler cennete gidemez" sözlerinin ardından geri adım attı: Yanlış anlaşıldık

Papa'nın geçtiğimiz hafta "Tanrı'ya inanmasalar bile adiller de cennete gidebilir" şeklindeki açıklaması, İtalya ve Türkiye'de tartışma yaratınca, Vatikan geri adım attı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'dan "Ahirete ve Cennet'e inanmayanların Cennet'e gitmeleri sözkonusu olamaz" tepkisini alan Vatikan, Papa'nın sözlerinin yanlış anlaşıldığını duyurdu. Papalık bu konuda yeni bir açıklama yapacağını da bildirdi.

AÇIKLAMA YAPILACAK
Konuyla ilgili olarak SABAH'a açıklama yapan Vatikan İnanç Doktrinleri Kongregasyonu Başkan Yardımcısı Peder Gianfranco Girotti, "Papa, dünyadaki tüm adillerin Cennet'e gideceğini söylerken ateistleri kastetmedi, zaten ağzından böyle bir söz de çıkmadı. Papa, sadece İsa'ya inanmayanların, onun varlığından haberi olmayanların adil kişiler olmaları halinde Cennet'e gidebileceğini söyledi. Yani bununla Katoliklik dışındaki diğer dinleri kastetti" dedi. Papa 2'nci Jean Paul'ün konuşmasına yeni bir yorum getiren Peder Girotti, ateistlerin Cennet yolcuları arasında olmadıklarını söyledi.

YENİ BİR YORUM
Girotti'ye göre Papa, Tanrı katına çıkacaklar arasına ateistleri katmamış, ancak İsa'yı Tanrı olarak kabul etmese bile Müslüman, Yahudi, Protestan gibi diğer din mensuplarının bu şansa sahip olabileceğini ifade etmişti.

Basının spekülasyon yaptığını öne süren Girotti, diğer din mensuplarının Cennet'e gidip gidemeyeceği konusunu şöyle açıkladı: İsa'yı tanımayan diğer din mensupları doğru ve adil bir hayat sürüyorsa Cennet'e gitmeyi hakederler.

Yasemin TAŞKIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır