kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fidye operasyonu
13 gün önce 250 bin mark fidye için kaçırılan 16 yaşındaki Hüseyin Akdağ domuzbağı ile bağlı olarak bulundu

Diyarbakır'da 250 bin mark fidye için kaçırılan bir döviz bürosu sahibinin 16 yaşındaki oğlu Hüseyin Akdağ, polisin gerçekleştirdiği başarılı bir operasyon sonucunda çıplak vaziyette domuzbağı ile bağlı olarak tutulduğu evde bulunarak kurtarıldı. Fidye için adam kaçıran biri 16 yaşında 10 kişi ise bir tabanca ile yakalandı.

KADAYIF KUTUSU
Diyarbakır'da yaklaşık 30 yıldır ilk kez yaşanan fidye için adam kaçırma olayı, döviz bürosu sahibi Abdullah Akdağ'ın 25 Kasım günü polise yaptığı başvuru üzerine ortaya çıktı. Abdulah Akdağ, 16 yaşındaki oğlu Hüseyin'in okul çıkışı zorla bir ticari taksiye bindirilerek kaçırıldığını belirterek oğlunun bulunmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen polis, gerekli aramalara başladı.

Bu arada fidyeciler kaçırdıkları Hüseyin Akdağ'ın babası Abdullah Akdağ ve ağabeyi Abdülseyit Akdağ ile bağlantı kurarak önce 150 bin mark sonra 250 bin mark istediler.

Fidyeciler paranın bir kadayıf kutusuna konularak İstanbul'a kargo olarak gönderilmek üzere bir otobüs firmasının yazıhanesine bırakılmasını isteyince polis, gerekli önlemleri aldı. Kadayıf kutusuna para gibi kesilmiş kağıtları koyan polis kutuyu yazıhaneye bırakıp pusuya yattı.

PUSU KURDULAR
Böylece paraları almak üzere gelen Sertip Cantürk, Atilla Çetinkaya, Umut Cantürk ve 16 yaşındaki otobüs muavini A.A.(Abdülbaki Arslan) suçüstü yakalandı. Fidyecilerin gösterdiği adrese giden polisler, Hüseyin Akdağ'ı çıplak halde çamaşır ipiyle elleri ve ayakları arkadan domuzbağı ile bağlı vaziyette buldular. Akdağ'ı evde zorla tuttuğu belirlenen 17 yaşındaki S.D.(Serdar Denkman), bir adet tabanca ile yakalanarak gözaltına alındı. Akdağ, ailesine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan polis, fidye olayını Mehmet Denkman(23) ve Yılmaz Cantürk'ün planladığını ortaya çıkardı.

Hüseyin KAÇAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır