kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'İntihar etmeseydi Mayıs'ta evlenecektik'
Sevgilisi Funda Baldaner'in intiharının ardından tüm gözlerin üzerine çevrildiği FB'li basketçi Zaza Enden içini SABAH'a döktü

Sevgilisi Funda Baldaner'in intiharının ardından Avukat Zeycan Güzelsoy'un verdiği şok iddialarla bir anda tüm gözlerin üzerine çevrildiği ünlü basketçi Zaza Enden, olayın ardından SABAH'a konuştu.

KARDEŞİ İKNA EDERDİ
Olayın şokunu hala üzerinden atamadığını söyleyen Enden, "Beni hiç kimseyle paylaşmak istemiyordu. Bütün vaktimi kendisine harcamamı istiyordu' dediği sevgilisiyle olay günü 15 dakikadan fazla telefonda konuşmuş. Baldaner'in evine geldiğinde, kendisini silah alnına dayalı bir vaziyette bulan Enden, "Benimle konuştuktan sonra koltuğun üzerine oturarak silahı dizine koydu. Tam bu sırada kardeşi Mehmet Ali ile telefonda konuştu. Bizden de gitmemizi istedi" dedi ve ekledi, "Dışarıda beklerken kardeşi Mehmet Ali eve geldi. Bize sözlü bir şekilde sataştıktan sonra eve girdi. İçeri girer girmez Funda'ya ağır hakaretler ettiğini duydum zaten 5 saniye sonra da silah patladı. Kardeşi isteseydi Funda'yı tatlı dille ikna ederdi!"

EVLİLİK KARARI
Söyleşi sırasında sık sık Funda Baldaner'le çok mutlu bir beraberliği olduğunu vurgulayan Zaza Enden, "Funda, gününün yarısını bizim evimizde ya benimle ya da annemle geçirirdi. Evde en çok mutfakta oturmayı severdi. Evlilik kararımızı da mutfakta almıştık. Funda 23 Mayıs, ben de 28 Mayıs doğumluyum. Doğum tarihlerimizin ortasına gelen 25 Mayıs'ı evlilik tarihi olarak belirlemiştik. Birlikteliğimize nazar değmesin diye ilişkimizi herkeslerden saklıyordu." dedi.

Evlilik kararından sonra Funda Baldaner, Enden'in deyişiyle "sabırsızlıkla" 2001'i beklemeye başlamış. Enden'in cep telefonuna attığı mesaj da bunun kanıtı. "Çok rahatım. 2001'e, benim seneme, 1 ay kaldı. Bu mesajı sakla benim için...''

"YERİ BOŞ KALACAK"
Sevgilisinin hiç bir maçını kaçırmayan Funda Baldaner, tribünde de hep aynı yere oturuyormuş. "Onun yeri hep boş kalacak. Geçen Koraç Kupası maçında da ister istemez gözüm hep onun oturduğu yere takıldı. Bundan sonra da gözlerim hep onu arayacak. Hayat devam ediyor ancak, uzun bir süre kalbimi kapatıyorum. Onun yeri bambaşkaydı."

Çok istemesine rağmen neçarette olduğu için Baldaner'in cenazesine katılamadığını söyleyen Enden, "Bazıları korktuğumu ya da ailesinden çekindiğimi için gitmediğimi düşündü. Ama bizler medeni insanlarız. Taziyelerimi bildirmek için oraya gittiğimde bana bu şekilde davranacaklarını hiç zannetmedim. İstanbul'a döndüklerinde annemle birlikte gidip başsağlığı dileyeceğim. Sanıyorum bana bir tepki göstermezler" dedi.

Olaydan sonra Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin de kendisine anlayışlı davrandığını söyleyen Zaza Enden, "Bu kötü olayın ardından kulübe gidip maça çıkmak istediğimi söyledim. Onlar da bana destek oldu. Artık bütün dünyam basketbol olacak" diye konuştu.

Gülcan DEMİRCİ - Kaan ÖZBEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır