kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
RTÜK bu kez TRT'yi uyardı
Hülya Koçyiğit'in bir doktoru canlandırdığı ve TRT1'de yayınlanan dizide sigara içmeyi özendirdiğini belirten RTÜK, kanala yazılı bir uyarı gönderdi

TRT 1'de yayınlanan "Nisan Yağmuru" dizisi, Sigarayla Savaşanlar Derneği'nce RTÜK'e şikayet edildi. Zira dizinin başrol oyuncusu Hülya Koçyiğit, bir doktoru canlandırdığı filmde sigara içiyor ve gençleri de özendiriyordu!

İncelemede derneğin yaptığı şikayet haklı bulunarak, TRT'ye RTÜK Başkanı Nuri Kayış imzalı bir uyarı yazısı gönderildi. Yazıda, 4207 sayılı tütün mamüllerinin zararlarının önlenmesine dair kanun hatırlatılarak, yayınlarda sigara içmeyi özendirecek davranışların sergilenmemesi istendi.

TRT Genel Müdürü Yücel Yener ise uyarının henüz eline geçmediğini belirterek, "Olayı hemen inceleteceğim. Gereken yapılacak, daha dikkatli olunması için çalışanlar uyarılacak" dedi. Şirin Dilek ACUN

HÜLYA KOÇYİĞİT NE DİYOR?
'Bana teşekkür edecekler'

"Sanatçı olarak, sigara içmeye özendirmemeye özel hayatımda da dikkat ederim. Filmde altı çizilen mesajı gözden kaçırmışlar. Sigara küçük bir detaydı. Nedense çok abartılmış. Devamında çok açıkça, sigarayı bırakmaya özendirici sahneler var. Bana teşekkür edecekler."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır