kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hukukçular: İçimize sinmiyor
Ağca'nın serbest kalması hukukçulara, "Böyle bir af tasarısının örneği dünyanın hiçbir yerinde yok" dedirtti

ABD İpekçi cinayetinin ve Papa suikastinin sanığı Mehmet Ali Ağca'nın af tasarısıyla birlikte serbest kalacak olması toplumun pek çok kesiminde olduğu gibi hukukçular arasında da tartışma yarattıyor. İşte hukukçuların görüşleri:

Turgut Kazan: Böyle bir af tasarısını düşünmek bile ayıptır. Türkiye'yi sarsan bir cinayetin sanığını iki ayrı kanunla kurtarmaya çalışmak her şeyden önce hukuka aykırıdır. Tasarıdaki af sözcüğü özenle seçilmiş. Ağca, konusunun dışında tasarının 1'nci maddesinin 5'nci fıkrasında sıralanan af dışı bütün suçlar için Anayasa Mahkemesi'ne götürme ve iptal edilme tehlikesi vardır. Cumhurbaşkanı Sezer'in imsazını düşünerek tasarıyı geri çevirmesini umuyorum. Bu yasa başlı başına sorunlar yaratacaktır.

Prof. Dr. Sulhi Dönmezer: Mehmet Ali Ağca, önce İpekçi suikastından idama mahkum edildi. 1991 tarihli yasayla bu idam cezası 10 yıla indi. Ağca bu cezayı çekmeden son af tasarısı, bu cezanın da kaldırılmasını gündeme getirdi. Ben hayatımda böyle bir af tasarısı görmedim. Ağca 1991 yılında çıkarılan aftan yararlandı ve bundan da yararlanıp elini kolunu sallaya sallaya dışarı çıkacak. Zamanında herkes bu af tasarısına karşıydı. Ancak o kadar çok konuşuldu ki sonunda da bu af çıkartıldı. Şimdi de tartışılıyor. Alper Uruş


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır